Ми у Facebook
07.09.2019, 11:00

“Обурення – це не те слово”. Рівненський авторемзавод очима урядовця (+ФОТО)

Новий заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос відвідав чотири підприємства Укроборонпрому – Житомирський бронетанковий, Шепетівський ремонтний, Рівненський авторемонтний завод і ремонтний завод “Мотор” у Луцьку.
Про результати своєї поїздки підприємствами Міністерства оборони Народний Герой України, який став урядовцем, розповів на своїй сторінці у фейсбуці.

Якщо луцьке підприємство Сергія Кривоноса здивувало своєю чистотою, “як у пологовому будинку”, то рівненський автомобільний ремонтний завод, “або точніше, те, що від нього залишилось”, - розрухою.












“Колись завод мав чудові виробничі можливості і близько тисячі людей, що на ньому працювали. Зараз половина цехів продана за борги і працівників трохи більше 70. Замовлень нема. Рахунки арештовані. В очах людей безнадія і розчарування. Частина територій використовується для зберігання майна Міністерства оборони України: Тисячі двигунів лежать просто неба, а автомобільна техніка, яка потрібна для наших воїнів на Сході України, ржавіє на майданчику. На фото все видно без моїх коментарів… Волонтери протягом війни шукали гроші на ремонт техніки, закупали цю техніку, а запаси держави ржавіли десятками років. Обурення – це не те слово, яке в змозі визначити рівень моїх емоцій, коли я це побачив!!!!"





"А цей завод спроможний був ремонтувати і ставити цю техніку до лав Збройних Сил. Знов таки немає замовлень. Тендери виграють певні фірми, які потім за копійки використовують останні потужності заводу. Ми волаємо, що немає грошей на техніку, при цьому затоптуємо гроші, які у нас під ногами. Завод та керівництво підприємства кинутий напризволяще Укроборонпромом, не надано не юридичної допомоги, ні фінансово аудиторської допомоги, ані стратегічного бачення, щоб перетворити з занепаду до спроможностей ремонтувати техніку, або закрити і не мучити ні себе, ні людей. Хоча саме цікаве: підприємство знаходиться майже у центрі міста – можливо, земля і є причиною банкрутування підприємства, але це питання багатьох попередніх років. Добрі господарі, немає чого і додати !!!!! . Непочатий край роботи для правоохоронних органів”, – написав Сергій Кривонос.



А це Луцьк, ремонтний завод “Мотор”. “Дикий контраст після Рівного… Такий порядок і чистота, як в пологовому будинку” - передав свої враження заступник секретаря РНБО...






На правах реклами