Ми у Facebook
22.09.2019, 14:18

У банках обслужать і з закордонним паспортом

НБУ дав роз'яснення, щоб не виникало непорозумінь при отриманні переказів та наданні інших банківських послуг.
Відтепер банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб - резидентів як на підставі паспорта громадянина України (у формі ID-картки або синьої книжечки), так і на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Про це інформує Державна міграційна служба України, посилаючись на лист Національного банку України від 4 вересня 2019 року № Р/25-0006/45577.

Таке рішення НБУ спрямоване на усунення непорозумінь, які раніше виникали у банківських установах у разі пред’явлення паспорта для виїзду за кордон.

ОБИДВА ПАСПОРТИ РІВНОЗНАЧНІ
Нацбанк підтверджує рівнозначність використання громадянами України обох паспортних документів.
І наголошує на необхідності дотримання банківськими установами вимог Закону України “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”, інших норм законодавства України та підтверджує можливість здійснення ідентифікації та верифікації особи-резидента на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

ПО-БАТЬКОВІ - З ІНШИХ ДОКУМЕНТІВ
НБУ надав роз'яснення, що відомості “по батькові” фізичної особи-резидента, які не містяться у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема – про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

З ПОСВІДЧЕННЯМ - НЕ ОБСЛУЖАТЬ
При цьому, нагадує Державна міграційна служба України, відповідно до законодавства, посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю чи учасника Другої світової війни, а також посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи при отриманні банківських послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Чи можна отримати банківські послуги із закордонним паспортом?
Чи обов'язково замінювати паспорт-книжечку на ID-картку?
Фотографія на паспорт – нові вимоги





На правах реклами