Ми у Facebook
10.09.2019, 09:55

Рівне: Псевдогазовик обікрав бабусю

Фото ілюстративне

Нічого не підозрюючи, 89-річна жителька обласного центру впустила у квартиру невідомого чоловіка, який представився працівником газової служби.
Жінка повірила, що той прийшов перевірити лічильник, натомість зловмисник викрав у неї вісім тисяч гривень, а іще 900 — взяв за «послуги».

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що пенсіонерка вдома була одна. Коли їй подзвонили у двері, побачила чоловіка, який запевнив, що здійснює перевірку газових лічильників. Жінка провела його на кухню, де зловмисник оглянув прилад обліку і за таку «послугу» сказав заплатити 900 гривень. Господиня пішла за коштами, місце знаходження яких і запримітив злодій. Розрахувавшись, той запропонував перевірити подачу газу і попросив поставити каструлю із водою та увімкнути конфорку. Поки жінка все зробила, «газовик» забрав 8000 гривень із шафи та попрощався.

Як не стати жертвою шахраїв та розпізнати працівника «Рівнегазу»

За фактом крадіжки слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Рівнянину “перевірили” лічильник на солідну суму

Правоохоронці наголошують громадянам не впускати до помешкання сторонніх осіб, які видають себе за працівників будь-якої служби та пропонують свої послуги, особливо платні. Насамперед, вимагайте у них пред'явити документи, сконтактуйте із відповідною установою і уточніть мету візиту. Попередьте своїх батьків, знайомих, сусідів — осіб похилого віку, аби вони були вкрай обачними при спілкуванні із невідомими, а у разі будь-якої підозри — телефонували до поліції.






На правах реклами