Ми у Facebook
16.09.2019, 16:44

«Корисна програма»: як вибрати найкращі яблука? (+ВІДЕО)

У вівторок, 17 вересня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма», присвячений яблукам.
Глядачі дізнаються, як розібратися в різних сортах яблук, навчаться вибирати корисні і якісні плоди і зрозуміють, як колір і смак яблука впливають на здоров'я.

Француженки вважають, що жінка повинна з'їдати в день 2 яблука: одне для здоров'я, друге - для краси. А наші бабусі кажуть: «Їж одне яблуко в день - і лікар тобі не потрібен». Чи актуальні ці прислів'я сьогодні? Які корисні мікроелементи містяться в яблуках? Чи можуть фрукти, які вважаються джерелом вітамінів, погіршувати стан нашого здоров'я?



«У яблуках багато цілющих властивостей, але не завжди вони приносять нам користь, - запевняє експерт «Корисної програми», лікар-дієтолог Олександр Кущ. - Яблука можуть активізувати вироблення шлункового соку, викликати важкість і метеоризм, підвищувати кислотність і збільшувати апетит. Тому людям, що страждають підвищеною кислотністю, краще використовувати запечені яблука, щоб уникнути проблем зі шлунком. Включаючи фрукти в раціон харчування, пам'ятайте про їх особливості: в зелених яблуках більше клітковини, яка знижує відчуття голоду, червоні - важчі для травлення, жовті особливо багаті на пектин, а в яблуках з рожевою м'якоттю більше антиоксидантів».



Чи правда, що яблука не можна їсти на голодний шлунок? З яких плодів краще готувати варення? Що можна зробити з яблук, якщо вони почали псуватися? Чи можна з їх допомогою схуднути? І як зробити омолоджуючу яблучну маску для обличчя? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»: автор сюжетів проекту Віра Борсук; лікар-дієтолог Олександр Кущ; експерт в області захисту прав споживачів Ольга Котехова; директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва; шеф-кондитер Марина Іванченко. Розібратися в корисних властивостях яблук допоможуть зіркові гості проекту - ведучий програми «Свідок» на НТН Павло Прядко і співачка Карина Плай.



«Завжди користувався правилом: «Якщо хочеш їсти - з'їж яблуко, якщо не хочеш яблука, значить, не хочеш їсти», - розповідає Павло Прядко. - У дитинстві не злазив з яблуні, а зараз споживаю набагато менше фруктів: відчуття тяжкості в шлунку заважає працювати. «Корисна програма» допомогла розібратися, чому це відбувається: мені краще споживати яблука в запеченому вигляді. Буду і далі дивитися ток-шоу. Поради експертів про те, як вибирати ті чи інші продукти, які кожен день присутні на нашому столі, дуже актуальні».



«Програма не просто корисна, вона необхідна для нас, - доповнює Карина Плай. - Люди губляться у великій кількості інформації про продукти. І ця інформація не завжди повна і правдива. У ток-шоу «Корисна програма» продукт тестують і показують з різних сторін, щоб чітко розуміти, як його вживати і як правильно вибирати. Я, наприклад, не знала, що яблука не можна їсти відразу після прийому їжі. А ще зрозуміла, які яблука краще їсти під час дієти. Тепер розумію, що в зеленому «Симиренко» - 37 ккал, а в червоному сорті «Гала» - 54 ккал. Є ж різниця! Щоб не тикати пальцем в небо і не робити хибних висновків, дивіться «Корисну програму».

Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений яблукам, дивіться завтра, 17 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».



Промо-анонс – https://www.youtube.com/watch?v=wwXmzx1qIq8

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать такі випуски «Корисної програми».

У середу, 18 вересня, о 10:00 - про те, на що звертати увагу при виборі вівсянки. Пам'ятайте, як неохоче їв цю кашу герой фільму про Шерлока Холмса? Ця страву досі багато хто вважає не дуже апетитним сніданком. Але «Корисна програма» доведе зворотне. І допоможе подивитися на вівсянку по-новому. Чи ефективна вівсяна дієта? Чи корисні для нашого здоров'я мюслі, кранчи і гранола? Чим пластівці відрізняються від каші і як вибрати правильні, з'ясували експерти, серед яких і співачка Наталка Карпа.

У четвер, 19 вересня, о 10:00 на «Інтері» - програма про цукор. Середньостатистичний українець за рік з'їдає близько 30 кілограмів цукру. І ця цифра в окремих випадках може рости до безкінечності. Чим загрожує цукрозалежність? Який цукор корисніше - білий або тростинний? Як підсолодити своє життя і не набрати при цьому вагу, розкажуть експерти «Корисної програми». Зоряними рецептами краси на основі цукру поділиться гість ток-шоу - співачка Ярослава Руденко.

А в п'ятницю, 20 вересня, о 10:00 вийде випуск «Корисної програми», присвячений свинині. Свинина була улюбленою стравою римських імператорів і етрусків. І зараз це м'ясо - одне з найпопулярніших в світі. Як знайти і вибрати найсвіжіший і кращий шматок? Чим свинина шкідлива і корисна для людини? І яка норма її споживання? Відповіді на ці та інші питання - в ток-шоу «Корисна програма» на «Інтері». Зірковий гість програми - співак Петя Чорний.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо вам продали неякісний товар, у вас є скарги, пропозиції та поради, пишіть на сайт проекту https://korysno.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію: 067-879-55-91.


Текст і фото - пресслужба телеканалу Інтер





На правах реклами