Ми у Facebook
20.09.2019, 14:40

Від Острога до Бродниці: На Рівненщині фестивалять

На Рівненщині триває фестивальний вересень.
Цими вихідними відбудуться яскраві культурні події.

У суботу, 21 вересня, у Гощі влаштують середньовічний фестиваль під відкритим небом. Туди з'їдуться фахівці військово-історичної реконструкції з усієї України, тож захід «Погоринські міста. Гоща» перенесе учасників у часи Київської Русі. На захід завітають спеціальні гості – Рівненський лірник Андрій Ляшук та український танцювальний гурт «Кам'яний Гість» із Києва. Початок об 11.00.



Відвідувачам запропонують покататися на варязькому човні Драккар Гунгнір та пригостять стравами за давньоруськими рецептами.

В рамках заходу – гончарство, різьба, ткацтво, ковальство та інші ремесла давніх історичних часів. Учасники заходу зможуть побувати в образі воїна з мечем та щитом, постріляти із лука, взяти участь в театралізованих екскурсіях, розіграшах подарунків, історичних іграх та забавах.

У неділю, 22 вересня, історичний Острог запрошує на перший день народження «Культурного Барбакану». Саме рік тому Татарська вежа розпочала своє нове життя, перетворившись у сучасний арт-простір.



На локації організатори підготують безліч цікавинок – розваги для дітей «Таємниці мистецтва» та лекцію Наталі Кушнірук «Ренесанс - епоха Леонардо да Вінчі». Окрім цього, святкова програма передбачає виступ гурту «VIDVERTO» та вогняне шоу.

Біля Татарської вежі працюватимуть фото-зони, ярмарок майстрів, фейс-арт, майстер-класи, автограф-сесії, виставки та презентації. Розпочнеться захід о 16.00.

Цього ж дня, у неділю, у селі Бродниця Зарічненського району влаштують етнографічний фестиваль «Журавлина». На захід з’їдуться етнографічні, фольклорні, естрадні та хореографічні колективи з Рівненської та Волинської областей.



Захід передбачає показ календарних, обрядових, родинно-побутових дійств. Для для гостей та учасників фестивалю працюватимуть майстер-класи традиційних народних ремесел, а для дітей приготували цікаві конкурси, атракціони.

Окрім цього, на фестивалі представлять виставку робіт народних умільців з лози, дерева, соломи, та вишиті вироби.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ