Ми у Facebook
18.09.2019, 18:00

Скільки заплатимо: Споживачам перерахували тариф на газ

Фото ілюстративне

В Україні затвердили новий тариф на газ. У порівнянні з минулим місяцем, вартість знизилася на 3,4% – до 4493 грн за тисячу кубометрів. Остаточна ціна буде для всіх різною, бо у кожного підприємства є свій тариф на розподіл.
НАК «Нафтогаз України» розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за ПСО, що діятиме у вересні.

Відтак, ціна газу, за якою Нафтогаз продає його у вересні газзбутам та постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4 493,64 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ та транспортних витрат). Порівняно з серпнем вартість газу зменшиться на 3,4%. Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну.

Загалом з квітня цього року ціна, за якою Нафтогаз продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів (ПСО), знизилася майже на 28%.

З завершенням теплої пори року очікується підвищення попиту на газ та можливе зростання цін на нього - як на європейському ринку, так і в Україні.

Відтак, щоб захистити споживачів за ПСО від сезонного коливання цін, Нафтогаз пропонує їм скористатися пропозицією «Газовий запас» та придбати газ на всю зиму за фіксованими літніми цінами. Щоб скористатися цією пропозицією, необхідно звернутися до свого постачальника газу, підписати додаткову угоду та оплатити необхідні обсяги газу в строк до 25 вересня.





На правах реклами