Ми у Facebook
20.09.2019, 12:00

Куди дзвонити, якщо помітили на Рівненщині нелегальну заправку?

На Рівненщині запрацювала «гаряча лінія» щодо незаконних АЗС.
Рівненська ОДА запустила «гарячу лінію» 0-800-500-078, на яку кожен небайдужий мешканець області може повідомити про функціонування нелегальних автозаправок у своєму населеному пункті.

На сьогодні збитки від незаконної торгівлі нафтопродуктами в Рівненській області оцінюються в 200 мільйонів гривень на рік, в тому числі від несплати податків втрачають і місцевих бюджети – 84 млн. грн.

Це співмірно розміру коштів, які виділяються області на реалізацію інвестиційних проектів з Державного фонду регіонального розвитку. Або втричі більше субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

«Мільйони гривень замість того, аби йти на реконструкцію шкіл, садочків, лікарень області, будівництво спорткомплексів та доріг, сьогодні осідають у кишенях недобросовісних «ділків». Моя позиція однозначна: ці гроші мають витрачатися на потреби всіх мешканців Рівненщини. Тому одним з перших завдань на посаді керівника області я визначив боротьбу із незаконними АЗС. Хочуть працювати – нехай роблять це офіційно, платять податки. Кого не влаштовують такі правила – будемо їх закривати», - підкреслив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль (на фото).



Він також закликав громадян повідомляти на «гарячу лінію» місця розташування незаконних АЗС.

«Легалізуємо тіньові автозаправки області – міста й райони Рівненщини отримуватимуть більші надходження, зможуть витрачати ці кошти для покращення життя своїх мешканців. Ми багато говоримо про зміни – давайте почнемо змінюватися самі. Оберемо не дешевше на кілька гривень пальне на «тіньових» заправках, а, до прикладу, кращі школи для наших дітей як наслідок легалізації незаконних АЗС. Тож долучайтеся до цього процесу, повідомляйте про розташування таких заправок на «гарячу лінію». Легалізуємо їх разом!», - наголосив очільник області.



Повідомити про розташування незаконних автозаправних станцій можна за телефоном «гарячої лінії» Рівненської облдержадміністрації 0-800-500-078 та на адресу електронної пошти 400800@ukr.net. - повідомляє прес - служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ