Ми у Facebook
21.09.2019, 09:30

Дані про зарплату зберігаються не менше 75 років (+ВІДЕО)

Підприємства не мають права відмовляти у видачі довідок.
Про це 5 вересня під час ранкового ефіру програми “Доброго ранку, Країно” телеканалу UA: Перший розповіла заступниця Голови правління Пенсійного фонду України Ірина КОВПАШКО.

“Розмір пенсії за віком залежить від двох показників, на які людина може впливати, аби отримати достойну пенсію: тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати – офіційної, з якої вираховувались внески до Пенсійного фонду", - пояснила одна з керівників відомства.

Для розрахунку пенсії зараховуються певні періоди з 2000 року  за даними системи персоніфікованого обліку і до 2000 року за довідками підприємств чи архівних установ.

Майбутньому пенсіонеру: що впливає на розмір пенсії

“Підприємство не має права відмовляти у видачі таких довідок, оскільки це їх обов’язок. У той період підприємство по відношенню до цієї людини було страхувальником. І одним із його обов’язків є зберігання даних про заробітну плату своїх працівників не менше 75 років й відповідно видавати ці довідки за зверненням людини. Якщо у довідці вказана заробітна плата зменшує суму  пенсійної виплати людини – ми її не враховуємо, а беремо за основу дані персоніфікованого обліку”, – розповіла Ірина Ковпашко. 



До речі, сьогодні як для працюючого населення, так і для пенсіонерів є можливість контролювати свою заробітну плату/розмір пенсії через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ .

Джерело: Пенсійний фонд України





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ