Ми у Facebook
25.09.2019, 18:00

Проект на мільйон: Найдорожчі пропозиції на громадський бюджет Рівного

17 вересня розпочалось голосування за проекти на громадський бюджет. Проекти з найвищою вартістю коштуватимуть мільйон гривень. ОГО пропонує переглянути підбірку найдорожчих проектів змін.
Тетяна Воронцова пропонує створити інсультний центр на базі Рівненської Центральної міської лікарні (КНП ЦМЛ РМР).

Метою проекту є створення умов для отримання сучасного лікування пацієнтів з інсультом, мешканців Рівного, на базі інсультного центру ЦМЛ. Згідно Європейської стратегії пацієнти з інсультом мають лікуватись в інсультних центрах з певним рівнем доступного обладнання і навченою мультидисциплінарною командою лікарів. Де-яке дороговартісне обладнання вже доступно в ЦМЛ, як от ангіограф, комп’ютерний томограф. А от завданнями цього проекту є :
1. Оснанащення Центру діагностичним обладнанням(пульсоксиметри, портативний 12 –канальний ЕКГ – апарат)
2. Оснащення приладами для спостереження і догляду за пацієнтами
(кардіомінітори, Інфузомати двухканальні, стаціонарний дефібрилятор, функціональні реанімаційні ліжка з електроприводом і ругулюванням по висоті, холтер, кисневий концентратор)
3. Проведення ремонту в палатах інтенсивної терапії
4. Проведення навчання мільтидисциплінарної команди лікарів, середнього і молодшого медичного персоналу. Відлагодження співпраці медиків Станції Швидкої допомоги і ЦМЛ.

Тетяна Коваль пропонує зробити багатофункціональний майданчик для моделювання ситуацій дорожнього руху в мікрорайоні Північний





Метою проекту є покращення ситуації в міському середовищі, підвищення соціального, побутового рівня життя мешканців будинків №18, 20, активізація просвітницької роботи з вивчення правил дорожнього руху дітьми.
Завдяки реалізації проекту впорядкується під’їзд транспорту до окремих будівель, знизиться рівень шуму, що усуне проблему частих скарг місцевих жителів. Навчально-просвітницька робота серед дошкільної та учнівської молоді, молодих сімей та їх дітей щодо дотримання правил безпеки дорожнього руху вийде на якісно новий рівень. Адже, як відомо, через зростання кількості автотранспорту проблема безпеки дорожнього руху з кожним роком тільки загострюється. Це допоможе у вихованні добропорядного громадянина в майбутньому. До того ж істотно покращиться зовнішній вигляд дворової території.
Крім вирішення проблем із стихійним паркуванням, зменшенням шуму, проїздом до будинків та закладу загальної середньої освіти буде створено навчальну зону для всіх охочих з вивчення правил дорожнього руху, моделювання ситуацій з використанням дорожніх знаків. Системна робота зробить життя молодого покоління безпечнішим, а також створить додаткові умови для сімейного відпочинку, пізнавального та активного дозвілля дітей. Сім’ї зможуть з користю проводити більше часу разом.

Альона Лапюк пропонує створити парк інклюзивного простору "Сонечко"




Мета проекту: облаштування громадського простору з інклюзивним нахилом. Перш за все даний простір має покликання руйнувати бар'єри спілкування дітей з різним фізичним розвитком. Адаптація, спілкування та спільне дозвілля діток. В місті вкрай мало спеціально облаштованих майданчиків для дозвілля дітей з ОФМ, відповідно до загальної тенденції розвитку інклюзії в багатьох напрямках , даний проект має стати поштовхом до планових впроваджень тотожних просторів у всіх куточках міста, продовження стратегічного перетворення міста на безбар'єрне місто, доброзичливе до людей з обмеженими фізичними можливостями.

Сергій Шабалін пропонує облаштувати декоративно-архітектурний комплекс «Бювет-фонтан»



Проектом передбачається облаштування декоративно-архітектурного комплексу для відпочинку з бюветом-фонтаном (з питною водою) та парковими диванами у класичному стилі.
Мета проекту:
1) естетичне вдосконалення парку Молоді (Лебединка);
2) створення комфортних та належних умов відпочинку рівнян та гостей міста; 3) облаштування ще однієї привабливої фото- зони для молоді.

Бюджет кожного з цих проектів - 1 млн гривень.

Проголосувати за будь який проект громадського бюджету можна на сайті https://rivne.pb.org.ua.





На правах реклами