Ми у Facebook
25.09.2019, 10:40

Власники покинули, а нацгвардійці прихистили

Собака, яку прив’язали в кущах та покинули власники, знайшла прихисток у гвардійців. Відтепер німецька вівчарка Томі – службовий пес, який буде щоденно тренуватись та вивчати абетку розшукової роботи у 2 Галицькій бригаді Нацгвардії України.
Але ще зовсім нещодавно його доля не була такою передбачуваною. Невідомі покинули пса, прив’язавши глибоко в кущах до дерева, у одному з районів Львова.

Собаку, що агресивно гавкала та нікого до себе не підпускала, знайшли волонтери. Але вівчарка була настільки злою, що люди боялись до нього наблизитись. Прийняли рішення викликати представників Львівського комунального підприємства Лев. Саме вони опікуються тваринами, які втратили дім, або яким потрібна медична допомога. Представники організації привезли собаку до закладу, нагодували, вакцинували та почали шукати власників. Ця історія сталась ще у серпні місяці. А от пост у соціальних мережах про німецьку вівчарку Томі гвардійці побачили днями. Прийняли рішення – такий красень має працювати за покликанням.



«Коли ми приїхали в ЛКП Лев і побачили собаку, то зрозуміли, що він просто дуже травмований і йому конче не вистачає мати турботливого власника, - розповідає гвардієць Олег Фіялкович. – Пес навіть наших кінологів не підпускав до себе. Але як тільки сів у автомобіль з гвардійцями – вся злість пропала. Вже у частині він лащився до військових, махав хвостиком і навіть виконував команди».

Тепер Томі має власника - ним став старший солдат Павло Слащов. Павло професійний кінолог і це вже не перша собака з якою йому доведеться працювати.





«Томі дуже відданий та щирий пес, просто йому потрібно більше уваги та трішки попрацювати з ним, - говорить Павло. – Йому всього два роки, дресируванню піддається, має ветеринарний паспорт та усі необхідні щеплення. Ми поладнали з перших хвилин. Впевнений, що все у нас з Томі буде добре».

Автор: Лейтенант Аліна Новікова





На правах реклами