Ми у Facebook
26.09.2019, 14:40

Заміж за іноземця: Скільки шлюбів уклали у 2019 році

Фото ілюстративне

З початку року у Рівному зареєстрували 118 шлюбів з іноземцями.
За період 01.01.2019 по 25.09.2019 року працівники Рівненський міськрайонний відділ ДРАЦС ГТУЮ у Рівненській області зареєстрували 118 шлюбів громадян України з іноземцями.

Географія таких шлюбів досить широка - більше 34 країн світу. Навіть зареєстровано один шлюб іноземців між собою – громадян Вірменії.Найчастіше такі пари одружуються за спрощеною процедурою започаткованою Міністерством юстиції України - «ШЛЮБ ЗА ДОБУ».

Відтак одружуються пари, в яких один із подружжя громадянин:
- Республіки Польща – 24,
- Федеративної Республіки Німеччина – 12,
- Російської Федерації – 11,
- Азербайджанської Республіки – 10,
- Держави Ізраїль – 6,
- Республіки Білорусь – 5,
- Турецької Республіки -5,
- Республіки Болгарія -4,
- Республіки Молдова –3,
- Республіки Казахстан – 2, ,
- Республіки Узбекистан -3,
- Алжирської Народної Демократичної Республіки-3,
- Грузія -3,
- Чеської Республіки – 2,
- Словацької Республіки -2,
- Литовської Республіки -2,
- Республіки Колумбія – 2,
- Хашимітське Королівство Йорданія -2,
- Італійської Республіки -2

По одному шлюбу зареєстровано з громадянами країн: США, Республіки Хорватія, Австралія, Королівства Норвегії, Китайської Народної Республіки, Республіки Вірменія, Держави Лівія, Грецької Республіки, Республіки Ірак, Республіки Кіпр, Румунії, Республіки Індія,Французької Республіка, Латвійської Республіки, Угорщини.

Для інформації: Щоб зареєструвати шлюб, наречений і наречена повинні подати до органів реєстрації актів цивільного стану заяву про намір одружитися. Це можна зробити незалежно від місця реєстрації. Для громадянина України необхідно подати паспорт громадянина України, натомість для іноземного нареченого потрібно значно більше документів, перелік яких індивідуальний і залежить від країни, громадянином якої є іноземець. Проте усі іноземні документи мають бути складені іноземною мовою і завірені апостилем чи мати консульську легалізацію в тій країні, в якій вони були видані, а в Україні слід виконати переклад документів українською мовою і завірити їх нотаріально.





На правах реклами