Ми у Facebook
27.09.2019, 08:00

Рівненщина: У стіні храму виявили артилерійські снаряди?

В смт Клевань в стіні Благовіщенського костелу виявлені металеві предмети ззовні схожі на боєприпаси часів Другої світової війни.
26 вересня на спецлінію «101» надійшло повідомлення, що в стіні Благовіщенського костелу (римо-католицький храм) в смт Клевань Рівненського району виявлені металеві предмети ззовні схожі на боєприпаси часів Другої світової війни.

За вказаною адресою для ідентифікації виїхали працівники рівненського міськрайонного управління ДСНС та спеціалісти групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління ДСНС.





Фахівцями ДСНС на місці візуально було встановлено, що на висоті приблизно 15-20 метрів в зовнішній стіні костелу вмуровані металеві предмети, що дуже схожі на артилерійські снаряди калібром 76 мм та 85 мм. (усього 6 металевих предметів).

Групою піротехнічних робіт обласного управління ДСНС буде проводитися детальний огляд даних предметів із залученням спецтехніки, яка дозволяє працювати на висоті. Якщо інформація про боєприпаси остаточно підтвердиться саперами будуть проводитися невідкладні заходи по вилученню боєприпасів з подальшим їх знищенням у встановленому порядку.





На правах реклами