Ми у Facebook
30.09.2019, 18:15

Чи можна спати на ліжку чи дивані померлого родича?

Це питання яхвилює багатьох після втрати близької людини.
ЩО КАЖУТЬ ЕКСТРАСЕНСИ

Існує такий вислів: "Краще спати на могилі небіжчика, ніж на його ліжку!" Можливо, в цьому є частка правди. Якщо людина тривалий час хворіла, лежала на цьому ліжку й відчувала божевільні муки, а зрештою на ньому ж і померла, то з такою “спадщиною” треба розлучитися.

Екстрасенси стверджують: ліжко небіжчика краще замінити. Якщо немає можливості купити нове ліжко, а спати на чомусь потрібно, то краще провести ритуал очищення смертного одра близької людини. Для цього можна обійти ліжко з усіх боків із запаленою церковною свічкою, проводячи над нею і під нею, пише heaclub. Вогонь свічки очищає. Можна також окропити ліжко, диван, крісло померлого святою водою та посипати свяченою сіллю.

Якщо ж померла людина мала якісь потойбічні можливості, займалася ворожбитством, була медіумом, магом, вольфаром і т.п., то для позбавлення від сліду її сильної енергетики краще запросити в будинок священнослужителя. Церква, як правило, йде назустріч своїм парафіянам і допомагає їм молитвою та святою водою побороти страхи перед невідомим.

А от на ліжку такої людини у жодному випадку не можна спати - сильна енергетика покійника робитиме сон важким, тривожним, зі страхіттями та жахами. Людині може навіть здаватися, що її хтось душить або тягне за собою...


ЩО КАЖЕ МЕДИЦИНА

Якщо звернутися з подібними міркуваннями до когось більш приземленого, як-от вчені або лікарі, то вони скептично ставляться до подібного роду занять і навряд чи знайдуть щось погане в тому, щоб залишити диван або ліжко померлої людини собі.

Єдиною їх порадою може стати дезінфекція меблів або перетяжка м'якої частини, прибирання та провітрювання кімнати, ліквідація постільної білизни та інших предметів особистого користування. Особливо, якщо людина померла від інфекційного, вірусного захворювання. Можна скористатися кварцевою лампою. Іноді достатньо протерти спиртом всі можливі поверхні, викинути (якщо є можливість – спалити) постільну білизну та подушки, якщо треба - замінити матрац.


ЩО КАЖЕ ЦЕРКВА

Священники, у свою чергу, можуть негативно сприйняти бажання родичів залишити собі смертний одр свого близького. Не по-християнськи це – спати на ліжку, де зустрілася віч-на-віч зі смертю й покинула цей світ інша людина
Загалом, церква спокійно ставиться до використання особистих речей та меблів померлих людей. Наприклад, одяг навіть прийнято роздати нужденним, які будуть добрим словом згадувати й молитися за упокій душі. Однак це можна робити тільки після сорокового дня, коли душа покійного вже відійде в інших світ. Те саме стосується й меблів – після 40-го дня й обов'язкового обряду освячення. Для цього запрошують священника, який з молитвами окропить святою водою ліжко померлого родича, кімнату, будинок, квартиру.


ПАМ'ЯТЬ ТА СПОГАДИ

Дуже важливим у цьому питанні є і його психологічний аспект. У людини, яка втратила свого близького, не відразу виходить позбутися скорботи й туги.
Предмет, пов'язаний з цією людиною, здатен часто нагадувати про неї та розбурхувати сумні думки в голові.

Однак, існують люди, яким, навпаки, пам'ятні речі дарують тільки позитивні емоції та спогади про померлих предків, родичів, близьких. Засинаючи на ліжку свого коханого чоловіка/дружини, вони можуть частіше зустрічатися з ними уві сні й радіти такому духовному спілкуванню. Для декого це найкращий спосіб справитися з біллю втрати близької людини, особливо у перші тижні, місяці після похорон.

Іншими словами, вибір залишається за вами, пише o.tark-news.com. Хочете — викидайте меблі або віддавайте на благодійність, хочете — залишайте на пам'ять. Якщо ви здатні перебороти своє почуття страху й відмовитися від забобонів, то приводьте ліжко близької вам людини до ладу і спіть собі на ньому на здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Церковний календар на жовтень 2019
Традиції, забобони, марновірства про могили, кладовища і поминальні дні
Чи можна продавати весільну сукню, в якій вінчалися
Сонник. Якщо сняться батьки

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами