Ми у Facebook
01.10.2019, 13:25

Рівнянка скористалась успіхами інших

Днями у рівненських ЗМІ було поширено новину, згідно якої представниця м. Рівне «…серед переможниць конкурсу на кращі ініціативи жінок України”.
ЗМІ повідомляли, що подію проводило City Council Women’s European Assembly разом із Конгресом Офісу Ради Європи та Асоціацією міст України.

У журналістських матеріалах йшлося про нагородження дипломом за 2 місце у номінації “Підприємництво” проекту Rivne StartUp Club. Тільки відзнаку отримала Іванна Пристайович (Антонюк) – особа, яка не є автором цієї ініціативи, а лише «вправно» оформила заявку на отримання нагороди, видавши чужу ініціативу та результати роботи за свої.

Насправді організатором конкурсу є ГО «Європейська асамблея жінок-депутатів», але для більшого пафосу назву у місцевих ЗМІ Рівного поширено англійською мовою – City Council Women’s European Assembly.

Трохи екскурсу в історію. Rivne StartUp Сlub є складовою національно-інформаційної освітньої платформи StartUp Сlub, заходи якої реалізовуються з 2016 р., а задум, концепція та свідоцтво на знак товарів і послуг належить виключно ГО «Інституту податкових реформ». Окрім Рівного, проект реалізовувався у Вінниці, Дніпрі, Києві та ін. містах України. Однак Іванна Пристайович (Антонюк) не є ані авторкою проекту, ані очільницею даної ініціативи.





У 2017 році проект Rivne StartUp Сlub був визнаний переможним в рамках громадського бюджету Рівного, отримав найбільшу кількість голосів мешканців міста автором якого була Іванна Пелих.

В 2018 р. він був успішно реалізований, але без керівництва Іванни Пристайович (Антонюк). Проте забажавши визнання, остання вирішила привласнити успішну та корисну для громади Рівного ідею.

Дуже прикро, що є люди, охочі скористатись успіхами інших, записавши це до свого арсеналу, але разом з тим це свідчить, що діяльність ГО «Інституту податкових реформ» є помітною та успішною. Зауважимо, що наша громадська організація готова допомагати ініціативним та креативним молодим людям, але ми не будемо стояти осторонь, коли наші успіхи будуть намагатись нахабно привласнити, – зауважують члени ГО.
Представники редакції звернулися до Іванни Пристайович (Антонюк) щодо коментаря з цього питання, але вона відмовилася прокоментувати цю ситуацію.

В той час представники ГО «Інституту податкових реформ» звернулись до організаторів конкурсу (ГО «Європейська асамблея жінок-депутатів») з вимогою скасувати своє рішення і не поширювати в подальшому недостовірну інформацію стосовно фактично псевдоперемоги Іванни Пристайович (Антонюк).



Джерело: https://ngoipr.org.ua/news/start-nahabnosti-ideyu-rivne-startup-club-sprobuvaly-pryvlasnyty/?fbclid=IwAR1QL3fnsEZ0IX-SmgyZYfuaMDRiT5pHHC6Yq6vjzAncRInyVMEvFXvUMAM





На правах реклами