Ми у Facebook
02.10.2019, 11:20

Рівненщина: Диких тварин вакцинуватимуть з повітря

Понад 27 тисяч доз вакцин проти сказу тварин скинуть з літаків на території Рівненщини.
Розповсюдження приманок відбуватиметься над лісовими та польовими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

Тож жителів області закликають не хвилюватися, коли вони побачать літак АН-2, що розкидає вакцину. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

«Ми не можемо ін’єкційно вакцинувати диких тварин проти сказу. Тож цей спосіб достатньо ефективний. Він використовується у європейських країнах», - відзначає керівник управління Володимир Лазарчук.

Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Достатньо лише кілька крапель діючої рідини, щоб вона всмокталася. І це буде рівноцінно ін’єкції.

Дані заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.

Прохання до жителів області: при виявленні приманок – не брати їх руками і не переносити з місця на місце, тим більше додому. Особливе прохання застерегти своїх дітей, щоб при знайденні приманок з вакциною не грались нею, а тим більше не пробували її розламати.





На правах реклами