Ми у Facebook
04.10.2019, 12:00

Рівне: Кому у цьому році не дадуть субсидії

Власники квартир та приватних будинків, опалювальна площа яких перевищує 120 та 200 квадратних метрів відповідно, субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримувати не будуть.
Про це під час пресконференції, що відбулась 27 вересня, повідомила начальниця відділу міського управління соцзахисту Наталія Нидзелик, повідомляє UA:Рівне.

З її слів, відшкодування під час опалювального сезону не отримають також ті власники домогосподарств, які мають автомобіль, з дати випуску якого пройшло менше 5 років. Не призначать субсидію і тій сім’ї, члени якої теж користуються такими автомобілями, хоча зареєстровані за іншою адресою. Розповіла Наталія Нидзелик і про інші умови, які завадять отримати допомогу на оплату комунальних послуг.

– Якщо член сім’ї домогосподарства, або члени домогосподарства придбали покупку, набули права власності на земельну ділянку, рухоме або нерухоме майно вартістю більше як 50 тисяч гривень, то житлова субсидія не призначається. Якщо у члена домогосподарства є заборгованість по аліментах – житлова субсидія не призначається, якщо член домогосподарства перебував за кордоном більше як 60 днів, – прокоментувала начальниця відділу міського управління соцзахисту Наталія Нидзелик.

До слова, субсидію на опалювальний період органи соцзахисту почнуть розраховувати у жовтні на основі доходів, отриманих за перших шість місяців 2019-го року. Зі слів заступника начальника міського управління соцзахисту Дениса Наумова, минулого опалювального сезону у Рівному субсидію отримували 26 тисяч домогосподарств. Максимальна сума виплати становила майже сім тисяч гривень.

Нагадаємо, з серпня цього року подати документи на субсидію, окрім органів соцзахисту, можна і в Рівненському ЦНАПі. Що стосується громадян, які мають право на отримання пільг, то з жовтня їх, так само як і субсидії, можна буде отримати в готівковій формі, додав Денис Наумов.

– Також хочу звернути увагу: у нас є пільговики, які одночасно мають право і на пільгу, і на субсидію. Ми звертаємося до усіх пільговиків, щоб вони визначилися, чи вони хочуть отримувати пільгу чи субсидію. Якщо літом вони отримували пільгу, а на зиму хочуть субсидію, то їм слід звернутися в управління, – сказав заступник начальника міського управління соцзахисту Денис Наумов.





На правах реклами