Ми у Facebook
12.10.2019, 21:56

«Лише вільним людям потрібне вільне слово», - Віталій ПОРТНІКОВ

В стінах Національного університету «Острозька академія» пройшла публічна лекція Віталія Портнікова: «4 влада: вплив, виклики, відповідальність».
Організаторами зустрічі з відомим журналістом, письменником та політичним експертом виступили Острозька академія та Всеукраїнський демократичний форум при медіапідтримці телеканалу Еспресо.





Актова зала Академії була заповнена вщерть усіма охочими поспілкуватися з Віталієм Портніковим на теми, які стосуються не лише журналістики, але й сьогодення та будучини України, адже про запропонував поговорити гість перед початком викладу.



На думку Віталія Портнікова, журналістика переживає нині переломний період:

«Журналістика як традиція сьогодні може відійти, адже втратила свою монополію повідомляти новини: нині транслювати нову інформацію може кожен, хто має власний блог, тож усім потрібно шукати нові підходи до співпраці з аудиторією. Слід розуміти, що завжди є цікавим той, хто має свою точку зору, хто може її відстояти, хто здатен бути лідером суспільної думки. Так як і у всі часи. А для того, аби зацікавити людей, потрібно постійно розвиватися, пізнавати нове, вчитися. Ми можемо зараз спостерігати кризу професіоналізму, коли диплом для більшості є просто престижним документом. Однак слід прагнути до того, аби документ про вищу освіту був свідченням ваших ґрунтовних знань. Освіта – це перш за все традиції. Хочу відзначити, що Національний університет «Острозька академія» - місце, де зберігають традиції академічної освіти», - зазначив він.



До того ж, професія журналіста зараз лише утверджується як соціальний інститут:

«Журналістика в наші часи в Україні лише утверджується як соціальна інституція, адже переконаний, що нормально ця професія може існувати у вільній державі з власною економікою. Лише вільним людям потрібне вільне слово. Однак, вагу цього слова потрібно відстоювати: політичні неофіти не лише в Україні, але й у світі, переконують інших, що можуть обійтися без журналістів й намагаються публічно нівелювати їхню роль. Проте, повторюся, високопрофесійна журналістика – це ознака демократичного суспільства. І кожен з вас, хто хоче працювати у цій царині, може долучитися до утвердження цієї професії. Суспільству завжди потрібні люди, які зможуть чітко пояснити про стан речей. Таку роль здатен виконувати журналісти. Я хочу наголосити на тому, що кожен з нас відповідальний за свою країну й кожен може вплинути на побудову новітньої, демократичної Української Держави. Зрештою, вдалося ж в Острозі створити новітній університет, який може конкурувати з відомими західноєвропейськими навчальними заходами», - підкреслив Віталій Портніков.
Понад дві години тривала зустріч з Віталієм Портніковим. Протягом цього часу він не лише прочитав лекцію, але й відповів на велику кількість питань, які охоче поставили присутні.



відео користувача Ruslana Suzdanets у мережі Facebook.

Завершилася зустріч професійними настановами для студентів від відомого гостя.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ