Ми у Facebook
13.10.2019, 11:12

В ОТГ на Рівненщині вчитимуть знову ходити після інсульту

Соціальну ініціативу втілили сусідні Радивилівська та Крупецька громади.
Сучасний реабілітаційний простір для людей похилого віку запрацював у Радивилівській ОТГ. Його розмістили у місцевому територіальному центрі на базі кабінету кінезотерапії та оновленої зали ЛФК.

У реабілітаційному просторі встановили унікальне обладнання. Серед усього - універсальна кабіна для підвісної терапії, комплект універсальних брусів для ходьби з перешкодами. Реабілітаційні модулі можуть використовувати й пацієнти, що перенесли інсульт, і знову вчитися ходити. Доповнили обладнання світлотерапевтичним апаратом та сучасним галогенератором.

"Ініціативу громади вдалося реалізувати завдяки участі ОТГ в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. У результаті ОТГ отримала кошти з обласного бюджету у сумі близько 200 тисяч гривень на умовах співфінансування. Окрім того, до фінансового партнерства залучили сусідню Крупецьку громаду. Тому цей проект – позитивний приклад рамках міжмуніципального співробітництва громад», – розповів заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук.

У кого більше грошей: рейтинг ОТГ Рівненщини

У результаті спільної роботи пацієнти обох громад отримуватимуть якісні послуги лікувального, профілактичного та реабілітаційного характеру. До слова, торік до центру звернулося близько тисячі жителів двох ОТГ, повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Децентралізація в дії: На Рівненщині вже 45 ОТГ
Рівненщина: Як змінилась Демидівська ОТГ
На Рівненщині утворили нову ОТГ на межі двох районів
У кожній ОТГ Рівненщини працюватиме поліцейський офіцер

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами