Ми у Facebook
20.10.2019, 10:00

Рівнянам: Куди здати опале листя?

На вулицях Рівного золота осінь. Листям встелені доріжки, стежки та двори. Та куди діти його, адже як не прибрати, воно гнитиме?
У цьому році на рівненському сміттєзвалищі опале листя від усіх охочих прийматимуть на безоплатній основі. Раніше за це доводилось платити, за тонну відходів для захоронення – 113 гривень, повідомляє UA:Рівне. Інформація про те, що тепер на звалище можна привезти це безкоштовно, з’явилась на Фейсбук-сторінці міської ради.

Балансоутримувачем звалища є комунальне підприємства міськради «КАТП-1728». Його керівник Ростислав Кралюк пояснює: безоплатний прийом листя саме на полігоні запроваджують вперше.

Таким чином хочуть, аби ЖЕКи, ОСББ, управлінські компанії та просто рівняни активніше звозили те, що зібрали під деревами. Із цього листя на тому ж таки полігоні вперше спробують робити добриво.

Для цього, за словами Ростислава Кралюка, до співпраці залучили фахівців з НУВГП. Із листя, а також подрібленої деревини спробують робити біогумус, для цього вже підготували спеціальний майданчик.





На правах реклами