Ми у Facebook
23.10.2019, 14:43

В Рівному виступить тріо неймовірно талановитих бандуристок

Виступ уже скоро.
В четвер, 24 жовтня, о 19.00 в зал камерної та органної музики на концерт тріо бандуристок "Радана"Житомирської обласної філармонії.
В концернті беруть участь: Світлана Ніконорова (бандура), Зінаїда Майстренко (бандура), Ольга Литвиненко (бандура), балетна група Житомирської обласної філармонії, Борис Тілько (партія баян), Дмитро Гончарук (партія віолончелі).

Тріо «Радана» – радістю дана, старослов’янське ім’я дівчини, що означає «безперервній розвиток руху». РаДана – старовинне значення – сонцем дана. У складі тріо: Ніконорова Світлана, Литвиненко Ольга, Майстренко Зінаїда.

У вересні 2016 року на посаду солістки Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера за конкурсом прийшла працювати Світлана Ніконорова. За перший рік роботи Світлана брала участь у багатьох концертах і конкурсах. В лютому 2017 року вона здобула Золотий Орден Квітки Цісик, взявши першу премію на конкурсі імені Квітки Цісик і м. Києві. Також, цього року, в квітні місяці Світлана здобула Гран-Прі на Міжнародному вокальному конкурсі «Тарасове колосся» («Tarasove kolossya») в м. Мадриді, Іспанія. Солістка філармонії представляла Україну на сценах Італії, Іспанії, Румунії, Туреччини, Польщі, Чехії, Данії, пропонуючи українську пісню і несучи українські традиції. Світлана Ніконорова одна з небагатьох артистів, яка неодноразово виступала в зоні АТО, шпиталях і дитячих будинках, що знаходяться в зоні бойових дій або за її межами. Усі концерти супроводжувалися бурхливими оваціями.

У вересні 2017 року на посаду солістки-бандуристки за конкурсом проходить Ольга Литвиненко. Разом зі Світланою, вони сформовають дует «РаДана». За невеликий період спільної роботи напрацьовують матеріал і підкорюють глядача. Дует виступає на Всеукраїнських сценах, а також в Польщі стає головним представником України на Міжнародному форумі у м.Варшаві.



Ольга Литвиненко є небайдужою артисткою, яка підтримає свою турботою і, звичайно, піснею соціальні центри дітей з особливими потребами.

В січні 2018 року до тріо бандуристок долучається Зінаїда Майстренко. Тріо «РаДана» набуває повного складу і формує нову програму.

До репертуару колективу входять українські народні пісні, сучасні українські та зарубіжні пісні в обробці світових композиторів, а також в обробці учасників тріо «РаДана». Молодий колектив виходить на нову стежину творчості.

Квитки в касі органного залу та на сайті:
https://ticketclub.com.ua/eventsession/11196/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ