Ми у Facebook
30.10.2019, 17:34

Православна Церква України встановила спілкування з Елладською Православною Церквою

Триває визнання Православної Церкви України іншими православними Церквами.
Ось яке повідомлення з’явилося на сторіцні ПЦУ у мережі Фейсбук:

"Між Православною Церквою України та Елладською Православною Церквою (Церквою Греції) встановлене повне церковне спілкування як між Автокефальними Православними Церквами-Сестрами. Відповідну інформацію було повідомлено під час чергового засідання Священного Синоду ПЦУ, яке відбулося сьогодні у Києві під головуванням Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.


facebook.com/Orthodox.in.Ukraine/
facebook.com/Orthodox.in.Ukraine/


Православна Церква України отримала листа з Греції, який засвідчив спілкування двох Помісних Церков. Блаженнійший Архієпископ Афінський Ієронім ІІ офіційно відповів на Мирні Листи Блаженнійшого Митрополита Київського Епіфанія. Дякуємо Предстоятелю Елладської Православної Церкви та всім її вірянам за щирі привітання та визнання автокефалії нашої Церкви", - йдеться у повідомленні.

фото з cerkva.zp.ua
фото з cerkva.zp.ua


Також як повідомляється на сайті Церкви Святого Миколая міста Запоріжжя, cerkva.zp.ua, там відбулася знаменна подія: вперше Божественна Літургія звучала двома мовами – українською і грецькою. Разом з настоятелем церкви о. Володимиром Гошовським Літургію правив протоієрей церкви Трьох святих святителів (Калавритська та Егіалійська Митрополія Елладської православної церкви, Греція) отець Сотіріс Коскоріс. Співслужили їм о. Роман Лех та о. Іван Гошовський.

Перед цим, відбулося спільне богослужіння предстоятеля Елладської церкви Ієроніма з вселенським патріархом Варфоломієм, під час якого вперше разом з предстоятелями інших помісних церков згадали ім’я предстоятеля ПЦУ Епіфанія.





На правах реклами