Ми у Facebook
07.11.2019, 15:30

На рівнян чекає осіннє натхнення

У місті відбудеться концерт.
В концерті приймають участь:Наталія-Марія Фарина (сопрано), Марія Червоній (мецо-сопрано) м. Вінниця, Ірина Козачук (орган, рояль), академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії. Диригент Юрій Скрипник.

Наталія-Марія Фарина Народна артистка України,занесена до «Золотої книги України», лауреат мистецької премії ім. Германа Жуковського від Національної музичної спілки, лауреат і дипломант численних конкурсів Наталя-Марія Фарина — співачка від Бога. Адже співати вона навчилася раніше, ніж говорити. Й мовою музики вміє зачарувати серця та душі тих, хто її слухає.



Наталя-Марія Фарина закінчила Львівську державну консерваторію ім.М.Лисенка, клас сольного та камерного співу. У радянські часи за направленням Міністерства культури приїхала до Рівного. Думала — на два-три роки, а вийшло — на все життя. Відтоді пані Наталя — солістка Рівненської обласної філармонії. Її спів пощастило чути не лише рівнянам.

Голос “поліського соловейка” лунав далеко за межами України: зі сцен Болгарії, Франції, Німеччини, колишньої Югославії, Словаччини, Росії, Греції, Аргентини. Вона створила та виконала для слухачів творчі програми “Вокальна музика епохи бароко та класицизму”, “Арії та романси українських та зарубіжних авторів” та інші. В особливо теплій атмосфері відбуваються її концерти з циклу “Романси при свічках”.

Наталя-Марія Фарина неперевершено співає українською, російською, німецькою та італійською мовами. А ще вона багато співає про кохання. Адже вважає: як великим гріхом є мати талант і стримувати його, мати голос і не дарувати його людям, так і гріх ховати свої почуття. Тому на сцені співачка не боїться проявляти свої емоції та доносити до слухачів власні почуття.

Наталя-Марія Фарина не тільки виступає, а й навчає інших мистецтву співу. Вона — професор кафедри естрадної музики інституту мистецтв РДГУ. Студенти слухають її лекції із задоволенням. А друзі оцінили іще одне захоплення співачки — пані Наталя освоює мистецтво декупажу. Каже, що й таким способом прагне створювати красу та дарувати її людям.

Марія Червоній народилась в м. Хмельницькому. Закінчила Хмельницьке музичне училище , фортепіанний відділ. Навчалась у Вінницькому педагогічному університеті на музично-педагогічному факультеті, де працює дотепер викладачем вокалу та концертмейстером. М.Червоній має широку концертну діяльність в Україні та за її межами. В репертуарі співачки твори класичних та сучасних українських та світових композиторів. Вдало поєднує концертну та педагогічну діяльність, виховуючи талановиту молодь в кращих традиціях світової спадщини. У 2015 році здобула звання Заслужена артистка України.

В програмі: прозвучить музика Баха,Качіні; арії з опер Чайковського (Іоланти),Мусоргського(гадання Марфи),Офенбаха(баркарола) Сен Санса, Гріга пісня Сольвейг)..,романси та пісні українських авторів:Лятошинського, Кос-Анатольського,Янівського.

Концерт відбудеться 07 листопада о 19:00.

Квитки в касі органного залу та на сайті:
https://ticketclub.com.ua/eventsession/11279/

Телефони для довідок: 43-01-50, 067-363-29-00





На правах реклами