Ми у Facebook
09.11.2019, 21:23

Польська вископосадовиця закликала до розсудливості у справі Ігоря Мазура

Вона виступила на його захист.
Як повідомляло ОГО, сьогодні, 9 листопада, у Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом РФ затримали співробітника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Ігоря Мазура. Також Мазур відомий як громадський активіст та ветеран україно-російської війни на Донбасі.

На своїй сторінці у мережі Фейсбук на захист Ігоря Мазура виступила Малгожата Госєвська,
Віцемаршалек Сейму.



Ось текст в оригіналі та в перекладі:

"W obronie Ihora Mazura
Przyjaciele,
Apeluję o spokój i rozwagę. Zatrzymanie na polskiej granicy Ihora Mazura jest wyłącznie technicznym wypełnieniem przez Rzeczpospolitą międzynarodowych umów i zobowiązań. Odważny aktywista obywatelski i weteran wojny w Donbasie, Gruzji i Czeczenii padł ofiarą działań sąsiadów ze Wschodu. Został wpisany przez służby rosyjskie do rejestru zatrzymań Interpolu. To jawny przyklad wykorzystywania przez Kreml instytucji prawa międzynarodowego do politycznej zemsty. Nie możemy dać się sprowokować. Nie możemy być aktorami w rosyjskim scenariuszu.
Polska postąpiła tak jak powinna. Zatrzymała osobę figurującą w rejestrze. Ale po to, by wyjaśnić sytuację. Wiele już wiemy. I zapewniam, ze droga do Rosji nie jest otwarta. Polskie władze i sądy drobiazgowo zbadają sprawę, a ja ze swej strony służę pomocą i poręczeniem niewinnosci Ihora Mazura wobec rosyjskich oskarżeń.

Malgorzata Gosiewska
Wicemarszalek Sejmu RP"

"На захист Ігоря Мазура

Друзі,
Закликаю до спокою і розсудливості. Затримання на польському кордоні Ігоря Мазура - це лише технічне виконання Польщею міжнародних умов і зобов'язань. Відважний громадський активіст і ветеран війни на Донбасі, в Грузії й Чечні став жертвою діяльності сусіда зі Сходу. Його вписали російські служби до реєстру затримань Інтерполу. Це явний приклад того, як Кремль використовує інституції міжнародного права для політичної помсти. Ми не можемо дозволити себе спровокувати. Не можемо бути акторами в російському сценарії. Польща вчинила так як мусила - затримала особу, яка зазначена в реєстрі. Але лише заради з'ясування ситуації. Нам уже багато відомо. І запевняю, що дорога до Росії не відкрита. Польська влада детально дослідить справу, а я зі своєї сторони слугую допомогою й запорукою невинності Ігоря Мазура зі сторони російських звинувачень"

Малгожата Госєвська,
Віцемаршалек Сейму.

З Ігорем Мазуром поспілкувався і представник України.





На правах реклами