Ми у Facebook
16.11.2019, 09:20

У Німеччині викрили мережу нелегального працевлаштування українців

Організована злочинна група займалась постачанням в ФРН працівників з України. Люди приїздили начебто з туристичною метою, але потім за фальшивими документами, дозволами та посвідченнями залишалися тут працювати.
Одночасну спецоперацію провели в шістьох федеральних землях: у Північній Саксонії, Бремені, Шлезвіг-Хольштайні, Північному Рейні-Вестфалії, Бранденбурзі та Рейнланд-Пфальці. До рейду залучили 510 співробітників федеральної поліції, які провели обшуки в кількох десятках агентств і виробничих приміщень. Є затримані, видано кілька ордерів на арешт. Правоохоронці конфіскували численні докази - ноутбуки, мобільні телефони, документи, готівку та цілий арсенал зброї.

Як пoвідoмляє dw.com, зловмисники залучали до Німеччини працівників зі Східної Європи, переважно з України, які приїздили начебто з туристичною метою, але потім залишалися для трудової діяльності, хоч за законом не мали на це права.

Зловмисники видавали їм фальшиві документи та посвідчення для проходження реєстрації в місцевих органах влади і в соціальних та страхових службах. Крім того, злочинне угруповання мало власне агентство, яке допомагало українцям нелегально працевлаштуватися, а також надавало підтримку з пошуком житла поблизу місця роботи.

За даними суспільно-правової телерадіокомпанії NDR, українців працевлаштовували в різних сферах, у тому числі й на виробництві. Щоправда, інформації про залучення українських громадян до проституції немає, повідомили в поліції.

Як повідомляє NDR, серед затриманих - 52-річний чоловік, котрий вважається одним із керівників злочинного угруповання. Слідчі досі намагаються визначити справжню кількість учасників мережі.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ