Ми у Facebook
22.11.2019, 08:00

Хобі, на яких можна заробити гроші

Отримувати прибуток від улюбленого заняття – звучить привабливо, чи не так? Тож якщо ви маєте цікаве дозвілля у вас є шанс отримати від цього не лише задоволення, але й матеріальну складову.
А згідно з минулорічним дослідженням, проведеним серед користувачів порталу hh.ua | grc, серед тих, хто має додатковий заробіток, 28% монетизують власне хобі. Розповідаємо, які вакансії є для тих, хто хоче опинитись у їхньому числі.

«Я ще й на машинці вишивати вмію»

Найбільш очевидний спосіб мати такий додатковий заробіток — прикладне хобі: в'язання, вишивка бісером або гладдю, гаптування, виготовлення прикрас і аксесуарів, різьблення по дереву тощо. Так, наприклад, можна знайти вакансії для в’язальників з виготовлення пледів, подушок, іграшок і різних інтер'єрних аксесуарів. Зарплата за таку роботу залежатиме від кількості виробів, але обіцяють від 8000 грн. Є пропозиції про роботу й для тих, хто гарно вишиває. Такі майстри можуть робити візерунки на одязі. А хто добре ладнає з папером, може спробувати себе у виготовленні листівок. Це буде особливо актуально перед Новорічними святами. Заробітна плата знову ж таки залежатиме від виробітку, роботодавець орієнтує на 4000-7000 грн.

Бути Джеймі Олівером

Досить легко заробляти на хобі й тим, хто може похизуватись кулінарними навичками. Кухарі вдома на повний або неповний робочий день, на корпоративні заходи, кулінарні майстер-класи, кондитери на аутсорсінг – варіанти роботи чи підробітку для любителів готувати є. Звичайно, що, крім бажання, від таких кандидатів вимагають знання сучасних технологій і досвід їхнього застосування (наприклад, робота з шоколадом, карамеллю, мастикою, декор, ліплення, велюр), наявність вишуканого смаку, творчого підходу і фантазії.

Доктор Дулітл 2.0

Чудово ладнаєте з братами нашими меншими та розумієте їх краще за доктора Дулітла? Тоді зверніть увагу на вакансії догсітерів. Серед обов’язків: годувати та гуляти не менше 2-х разів на день. З приємних бонусів – чесати пузико і за вухами.

«Краще гір можуть бути лише гори»

Вам до душі більш активні заняття, такі як походи? То можете ходити в них не самі, а очолювати групу як гід. Або стати автором путівника, контент-редактором для тематичного ресурсу. Для цього, звичайно, потрібні й досвід роботи з написання статей, увага до деталей, творчий підхід, навички таймменеджменту. Дохід за таку роботу починається від 250 грн за статтю у 2-3 тисячі знаків.

У здоровому тілі – здоровий дух

А «спортивні» пошукачі можуть спробувати сили у персональних тренуваннях. Щоправда, ідеальний кандидат для такої роботи має не просто знати все про фізичну підготовку і вміти навчати інших, а й володіти основами анатомії та фізіології, грамотно планувати навантаження з урахуванням індивідуальних особливостей підопічних.

Як по нотах

Досить багато варіантів і у тих, хто тяжіє до музики: ті, хто грає на гітарі/барабанах/бубні або співає, потрібні на різних урочистостях і заходах та у розважальних закладах. За вечір такої роботи можна заробити 2000 грн на весь музичний колектив.





На правах реклами