Ми у Facebook
17.11.2019, 10:40

Після війни: На Рівненщині створили раду для підтримки ветеранів

При Рівненській облдержадміністрації діятиме координаційна рада з питань ветеранів, учасників бойових дій. Як це позначиться на житті ветеранів та хто увійшов до складу дорадчого органу - читайте далі.
Створення ради ініціював керівник області Віталій Коваль після зустрічі з колишніми військовослужбовцями.

До консультативно-дорадчого органу увійдуть представники обласних, районних, міських та міськрайонних ветеранських організацій, а також ті, хто піклується про родини загиблих. Окрім того, у раді будуть й учасники афганської війни та інші.

Основне завдання новоствореної ради – консолідування зусиль стосовно підтримки військовослужбовців, які брали участь в бойових діях, та їх сімей.

Її очолив Сергій Кальмук. Водночас він стане штатним радником голови ОДА. Побратими висловили йому високий рівень довіри під час голосування та називають його «воїном по духу».

Сергій Кальмук був учасником АТО/ООС впродовж 2015-2016 років. Він ініціював створення першої ветеранської будівельної фірми, яка забезпечує роботою та соціальною адаптацією воїнів АТО та їх родини.

Віталій Коваль закликав раду до ефективної роботи та акцентував увагу над пріоритетними завданнями.
Серед них – налагодження співпраці з Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, підготовка програми підтримки ветеранів та учасників бойових дії, а також створення робочих місць, у тому числі, із залученням грантових коштів.





На правах реклами