Ми у Facebook
17.11.2019, 15:20

У старателів з Рівненщини вилучили шикарну партію бурштину

Прес-група УСБУ в Рівненській області

На Рівненщині Служба безпеки України блокувала діяльність угруповання, яке займалося незаконним видобутком та оптовою реалізацією «сонячного» каменю.
Учасники групи підпільно видобували бурштин-сирець в одному з північних районів Рівненської області для продажу за кордон.

Підготовлену до збуту продукцію, зокрема оброблене каміння великих фракцій, ділки зберігали у підсобних приміщеннях власних помешкань.

Під час проведення 12 обшуків за адресами проживання фігурантів справи правоохоронці виявили партію бурштину на майже шість мільйонів гривень, а також обладнання для нелегального промислу. Перевіряється причетність місцевого поліцейського до сприяння протиправному видобутку.





У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для притягнення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.





На правах реклами