Ми у Facebook
18.11.2019, 20:24

У медзаклади Рівненщини закуплять нове обладнання

Сьогодні, 18 листопада, відбулось розкриття тендерних пропозицій на закупівлю більше 5 тисяч одиниць спеціалізованого медичного обладнання для більш як двохсот амбулаторій Рівненської області, а також для серцево-судинного центру, що планується відкрити в м. Сарни.
Пропозиції на тендер подали чотири компанії:
- ТОВ «Профімед -Сервіс»;
- Об’єднання підприємств ТОВ «Медична компанія «ЕМПІРІКА»» Україна, Convergent Technologies GmbH&Co.KG;
- ТОВ «Хімлаборреактив»;
- ТОВ «Біотехнології».





Серед обладнання, яке планується закупити для амбулаторій області:

-більше 200 електрокардіографів,
-понад 700 тонометрів для вимірювання тиску,
-більше 1000 апаратів вимірювання рівня глюкози в крові з розхідними матеріалами,
-біохімічні та гематологічні аналізатори,
-стетофонендоскопи,
-отоофтальмоскопи,
-ростоміри,
-ваги та медичні вимірювальні стрічки.

Нагадаємо, у Рівному успішно реалізовується проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». В рамках якого, окрім іншого, й здійснюється дана закупівля.

Окрім обладнання для амбулаторій в межах закупівлі планується придбання обладнання й для палат інтенсивної терапії Сарненського серцево-судинного центру. Зокрема, планується закупити 8 моніторів нагляду за станом пацієнтів та 2 центральних станції цілодобового моніторування, 3 електрокардіографа 12-канальних та 4 дефібрилятори. Також серед обладнання, що планують закупити апарат штучної вентиляції легень, експер-аналізатор кардіомаркерів, 4 кардіостимулятора для тимчасової кардіостимуляції та шприцеві насоси й медичні аспіратори.

Пропозиції надалі опрацьовуватиме комісія, яка й визначить переможців на кожен з трьох лотів:

- Після розкриття пропозицій ми оцінюємо кваліфікацію компаній. Тому що є вимоги до кількості аналогічних контрактів, які вони вже виконували раніше , є вимоги до фінансового обороту, до рівня беззбитковості та багато інших вимог які говорять про те, на скільки компанія стабільна і на скільки вона здатна виконати цей договір. Після цього ми переходимо до оцінки технічної відповідності цієї пропозиції. Компанія, якій буде присуджено тендер, має максимально відповідати цим вимогам. Якщо компанія проходить обидва етапи перевірки, то ми переходимо до порівняння цін і договір буде підписаний з тією компанією , яка запропонує найменшу ціну і пройде перевірку відповідності і кваліфікації і технічного завдання, - розповів керівник Проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.
Процедурою на опрацювання поданих документів надається близько півтора місяця. Обладнання надійде у заклади охорони здоров’я вже після Нового року, після підписання контракту .

Щодо стану виконання Проекту Світового банку на Рівненщині, то найімовірніше, що наступного року його виконають до кінця:


- Медична частина майже завершилась. Це фактично останні закупівлі в проекті. Ми вже забезпечили і вторинний і третинний рівень обладнанням . Відкрили один серцево-судинний центр, зараз формуємо другий у Сарнах. Рівень виконання можу оцінити більш як на 80 %. Стосовно будівельного компоненту проекту, рівень реалізація на 50% , тому що нещодавно відбулась низка закупівель і на даний момент ці пропозиції аналізуються. Якщо ми вийдемо на рівень підписання контрактів тоді можна буде прогнозувати , що до кінця наступного року можна буде говорити про виконання проекту, - зауважив Сергій Рибачок.





На правах реклами