Ми у Facebook
19.11.2019, 16:39

Майнити спокійно: В Україні легалізують криптовалюту

фото з epravda.com.ua

Уже підготували відповідний законопроект, який узаконити біткоїни й іншу криптовалюту.
У Верховній Раді зареєстрований проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами».

Законопроєкт розроблений блокчейн-спільнотою, Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України Blockchain4Ukraine, Офіс ефективного регулювання BRDO та командою Міністерства цифрової трансформації.

Головне:

Визначені терміни – «віртуальний актив», «криптоактив», «операція з криптоактивами», «розподілений реєстр», «токен» та «токен-актив»

Визначені особливості оподаткування:

5 відсотків – ставка податку на доходи фізичних осіб для інвестиційного прибутку від продажу криптоактивів строком на 5 років

інвестиційний прибуток від операцій з криптоактивами розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу криптоактиву, та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого криптоактиву та/або на створення такого криптоактиву

операції з продажу криптоактивів не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість.

Про це повідомляють з Міністерства цифрової трансформації України, thedigital.gov.ua.

Довідка: Криптовалюта - електронна валюта, яка є математичним кодом, котрий неможливо підробити. З її допомогою можна здійснювати покупки, інші операції, обмінювати на іншу валюту.

Біткоїни отримують шляхом видобування – майнінгу, який відбувається через вирішення комп’ютером задач. Коли система вирішує низку завдань, з’являється винагорода у вигляді біткоїна.

Для видобутку нині застосовують дуже потужне обладнання.

Найпростіший спосіб для пересічного громадянина отримати біткоїни — купити криптовалюту, тримати її у спеціальному гаманці та очікувати подорожчання. Біткоїни можна купити через термінали, які діють в Одесі та Києві, або на біржі, як, наприклад, Українська біржа криптовалюти, пише ВолиньPost.

В Японії ця криптовалюта визнана законним засобом для платежу, а в Австралії біткоїн розглядають з точки зору власності, транзакції за ним – через бартер. Використовують їх в обігу в Німеччині, Новій Зеландії, Сінгапурі, окремих штатах США та деяких офшорах.

Нагадаємо, свого часу курс біткоїна подешевшав майже на 1000 доларів за добу





На правах реклами