Ми у Facebook
30.11.2019, 14:39

Україну хочуть оцифрувати повністю!

фото з rv.gov.ua/news

Держгеокадастр оголосив тендер на виконання робіт із аерофотознімання території України, а також створення ортофотопланів і цифрової моделі рельєфу
Уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи — кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території.

До слова, лише цього року в травні на Прикарпатті й Закарпатті майже 400 допомогосподарств постраждали внаслідок повені та дощів. Завдяки аерофотозйомці території України держава матиме необхідний ресурс для недопущення подібних випадків.

Загальна вартість робіт становить 276 млн гривень. Термін виконання — до грудня 2020 року.

Крім того, у рамках підготовки до земельної реформи Держгеокадастр активно наповнює базу даних. За 3 місяці на публічній кадастровій карті з’явилося 6 нових інформаційних шарів. Наразі внесено відомості про 20,9 млн земельних ділянок (загальна площа — 43,8 млн га).

Насамкінець, Держгеокадастр почав використовувати у тестовому режимі дані супутникового моніторингу земель та загалом за тиждень здійснив 755 заходів державного контролю за використанням та охороною земель (+27%, ніж попереднього тижня). За результатами виявлено 301 порушення земельного законодавства. Більше того, обсяг заподіяної шкоди внаслідок порушень — понад 1 млн гривень, із яких у добровільному порядку відшкодовано 691 720 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua/news

Нагадаємо, в Україні легалізують криптовалюту. В Україні можна буде змінити по-батькові





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ