Ми у Facebook
08.10.2020, 17:43

Батькам на замітку: як не загубити дитину у натовпі

Навчіть дитину правил, які допоможуть батькам її відшукати
У житті може статися ситуація, що ваша дитина може загубитися у натовпі, людному місці чи десь на базарі. Тому ви повинні навити своє чадо, як діяти у випадках, коли дитя зрозуміє, що загубилося.



Так, найпростіше, що дитина може зробити, це залишатися у на місці. Тоді батьки орієнтовно знатимуть, де її шукати. Якщо ж натовп рухається, і залишатися на одному місці неможливо, нехай чадо піде в найближче кафе або магазин і скаже, що загубився, дасть продавцю або офіціантові візитку з даними батьків або просто скаже їх номери телефону. В ідеалі, можна відразу домовитися з дитиною, що в разі, якщо ви заблукаєте, ви зустрінетеся в певному місці. Це місце повинно бути добре знайоме дитині. Якщо ж кафе чи магазину поруч немає, нехай він підійде до жінки з дитиною і скаже, що загубився.



Поясність малюку головне правило – якщо хтось назве себе його батьком і спробує відвести його з собою, дитина повинна кричати, що це – не його тато (або мама), говорити, що її хочуть викрасти і просити про допомогу. Перше, що повинен зробити малюк, якщо дорослі підійшли йому допомогти, це – попросити зателефонувати батькам і самому сказати їм, де він знаходиться.





На правах реклами