Ми у Facebook
04.12.2019, 01:00

Вікінг, Елвіс і Нутелла: якими іменами не можна називати дітей у різних країнах світу

Які імена заборонені у різних країнах світу
Нерідко вибір імені для дитини є одним з найважливіших моментів для батьків. Трапляється, що майбутні тато і мама виходжують ідею для імені майбутнього малюка роками. Однак втілити задум у життя виходить не завжди: однією з причин може стати законодавча заборона на те чи інше ім’я. Багато країн світу мали власну точку зору щодо імен своїх громадян. І трапляється це по ряду причин, про які ми і збираємося розповісти.

Підтримка культурної спадщини країни

Влада Португалії вирішили підтримати спадщину державної мови. Для цього в країні заборонили використовувати закордонні версії імен. Так англійське ім’я «Кетрін» обов’язково має бути виправлено на португальське «Катерина».
А в Саудівській Аравії зовсім випустили перелік з п’ятдесяти одного імені, використання яких суворо забороняється. У списку можна знайти такі імена, як Аліса і Абдель Насер. Останнє ім’я було додано в їх число через негативного ставлення до політичного діяча Єгипту Гамалю Абдель Насеру.



Даними іменами забороняється називати дітей в Португалії: Сйонара, Ріанна, Джиммі, Вікінг.

Імена, які не можна привласнювати дітям в Саудівській Аравії: Аліса, Абдель Насер, Майя.

Гендерна нейтральність імен

У число країн з забороною на гендерно-нейтральні імена входять Данія і Німеччина. Остання зовсім рекомендує батькам вибирати імена з строго затвердженого списку, що включає сім тисяч прикладів. Імена, які не входять до цього списку повинні бути обумовлені зі спеціалізованими органами.

У Німеччині та Данії забороняється привласнювати дітям імена: Морган, Джордан, Телор, Ешлі.

Вибір імен, які розглядаються як знущальні і безглузді

Суворе ставлення до неординарних іменах можна спостерігати у Франції, де працівники реєстрації зобов’язані повідомляти про запити на дивні і сміховинні імена. Наприклад, громадяни не можуть назвати дитину Стробері (англ. полуниця) або іншим подібним чином. Для реєстрації таких імен батькам доводиться виїжджати за межі країни.



Німеччина, Швеція і Данія також припиняють можливість вибору будь-якого імені, яке згодом може привести до знущань в школі.

Шведам забороняється називати дітей такими іменами, як: Металіка, Елвіс. У Мексиці: Бетмен, Скроутем (англ. фіртка), Рембо. У Франції забороняється ім’я: принц Вільям. В Німеччині: Усама бен Ладан, Адольф Гітлер.

Спроби назвати малюка на честь негативного релігійного персонажа
Релігійна тематика – це тонкий момент, до якого необхідно підходити обережно. Влада деяких країн впевнені, що ім’я, яке має релігійний підтекст може в якийсь момент привести до образливих дій і навіть правопорушень щодо дитини.

У Швейцарії забороняється називати дітей на честь негативних біблійних персонажів. Простіше кажучи, назвати дитину Іудою в цих країнах ніхто не дозволить. У Саудівській Аравії вибір імені для дитини в честь будь-якого релігійного символу суперечить культурним і релігійним традиціям королівства.



У Швейцарії забороняються імена: Юда. У Саудівській Аравії: Малик (араб. Ангел). Вибір імен, що позначають назви тварин.

Граматика і лінгвістика мови

Є й такі випадки, коли граматична складова мови є важливим аспектом у виборі імені для малюка. В Ісландії, наприклад, всі імена потрібно складати з букв тільки місцевого алфавіту, а це виключає існування імен, які містять літери W, Q і C.

В Ісландії заборонені імена: Людвіг, Зої, Енріке, Гаррієт, Дункан.

Плутанина

Назвати дівчинку жіночим ім’ям, а хлопчика чоловічим не представляється можливим і у Швейцарії. У той же час в Норвегії заборонено використання прізвища в якості імені.

У Норвегії заборонені імена: Ольден, Йохансен, Хансен.



Торгові марки і бренди

Трапляється, що батькам приходить в голову оригінальна ідея: присвоїти своїй дитині найменування будь-якого бренду. На щастя, подібна практика заборонена в багатьох країнах.

У Швейцарії, Франції та Мексиці заборонені імена: Ікеа, Мерседес, Нутелла, Міні Купер, Шанель.





На правах реклами