Ми у Facebook
07.12.2019, 09:40

Новий рік 2020: Як на Рівненщині заготовляють ялинки

Понад 90 тисяч новорічних дерев готові реалізувати до свят лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Дерева заготовляють на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок догляду за лісами. Дерева, заплановані для реалізації, готують під замовлення покупців.

Загалом, на сьогодні в лісогосподарських підприємствах обласного управління налічується 121 га плантацій, на яких росте 580 тис новорічних ялинок. У цьому році в області посаджено майже 20 га нових плантацій новорічних ялинок. Вартість святкових дерев залежить від їх висоти, у середньому відпускна ціна одного дерева з лісгоспів становитиме 65 грн.

Традиційно споживачам пропонуватимуться сосни звичайні, ялини, ялиці, а також інші хвойні дерева, якими можна прикрасити оселі до свята. Костопільський, Соснівський, Сарненський та Клеванський лісгоспи планують реалізовувати новорічні дерева в горщиках, зокрема так можна буде придбати ялину голубу.

Які і в попередні роки, новорічні ялинки, заготовлені у держлісгоспах, будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами: - самоклейними етикетками; - пластмасовими бирками-стяжками.

Зимові свята наближаються: Які додаткові поїзди вже призначили

Вони розриваються при спробі їх зняття, і тим самим унеможливлюється їх повторне використання. Спеціальні уніфіковані засоби містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих код, який заноситься у Систему електронного обліку деревини. У Системі ЕОД вносяться дані щодо постачальника, його підпорядкованості і форми власності. Перевірка походження ялинки відбувається шляхом введення номеру із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки, на сайтіhttps://open.ukrforest.com/. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

Новий рік 2020: Якою буде головна ялинка України

Для зручності покупців з метою перевірки легальності походження новорічної красуні державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» розроблено програмне забезпечення для Android (https://www.yalynka.info/ – можна безкоштовно встановити з Google Play Market), за допомогою якого кожен покупець має можливість ознайомитися з походженням новорічної ялинки (вводити потрібно лише цифровий номер, без зазначення серії). У зимовий час усі насадження особливо ретельно охороняються спеціальними рейдовими групами, які працюють в усіх лісогосподарських підприємствах області.





На правах реклами