Ми у Facebook
08.12.2019, 01:00

Вісім порад психологів, як покращити секс у шлюбі

Що ви робите для того, щоб пожвавити своє сексуальне життя?
«За словами психолога Еріки Маршан, існує одна загальна причина, чому пари не можуть впоратися з проблемами в статевому житті. Їм незручно говорити про секс», – пише у своїй колонці редактор The Huffington Post Бріттані Вонг Що ви робите для того, щоб пожвавити своє сексуальне життя? Еріка Маршан та інші сексологи радять такі прийоми:

Зрозумійте справжні причини проблем

Щоб підвищити інтимність і повернути колишню іскру, потрібно бути чесними один з одним, а не ігнорувати й заперечувати свої почуття, говорить психотерапевт і сексолог Крістін Цейзінг. Запитайте в себе та свого коханого, що змусило вас пригасити сексуальне життя. Якщо просто сидіти й чекати, що секс повернеться сам по собі, ваша сексуальна роз'єднаність триватиме далі.



Перестаньте вибачатися

Ми просимо вибачення за все поспіль, починаючи від ліні піти в спортзал і закінчуючи пропущеними днями народження друзів. Не вибачайтеся за те, що у вас немає сексу, каже психолог Шеннон Чавез. Треба починати з малого і переходити до більшого – бажання не виникає блискавично. Можливо, раніше так і було, однак загалом бажання, радше, виникає у відповідь на якісь подразники, а не спонтанно. Робіть маленькі кроки до того, щоб бути більш сексуальними щодня.

Встановіть дати для сексу

Це може прозвучати понад міру несексуально, однак планування сексу може з часом привести вас до регулярного, непланованого сексу, каже Маршан. «Всі мої клієнти ненавидять планування сексу, але ми настільки заклопотані й так багато беремо на себе, що можливостей для спонтанного сексу майже не залишається», – пояснює експерт.

Робіть так, щоб партнер почувався коханим за межами спальні

Щоб почуватися сексуальним, потрібно, попри інше, відчувати себе бажаним, каже Чавез. Тому знайдіть способи, щоб демонструвати свою любов протягом всього дня. Надішліть інтимне повідомлення в робочий час, обійміть партнера, поки він/вона готує вечерю.



Почніть з масажу

Після декількох років стосунків навіть простий дотик може багато чого змінити, каже Цейзінг. Домовтеся не займатися сексом протягом декількох тижнів і натомість практикуйте чуттєвий зворушливий масаж. Таким чином, очікування і тиск, пов'язані з сексом, підуть, дозволивши вам розслабитися і знову насолодитися фізичною близькістю і зв'язком. Ініціюйте такі 20-хвилинні сесії по черзі не менше одного разу на тиждень, домовляючись між собою про їхню інтенсивність.

Можливо, вам доведеться попрацювати над тим, щоб досягнути потрібного настрою

Ваш партнер не збуджує вас так, як раніше? Нічого страшного, якщо ви готові працювати над собою. Бажання і збудження часто слідують за усвідомленим рішенням зайнятися сексом. Це як з тренуваннями – задоволення приходить в процесі.



Пам'ятайте, що секс має бути веселим

Перестаньте переживати через оргазми і просто насолоджуйтеся часом, проведеним з партнером. Під впливом телебачення й кіно люди формують завищені очікування від сексу, що веде до стресу. Зосередьтеся на тому, щоб вам було весело – більше жартуйте і пустуйте разом з партнером.

Ризикніть вийти зі своєї зони комфорту

Загрузнути в сексуальній рутині легко: одна й та само поза, один і той же час занять сексом. Тому важливо обговорити речі, які вас і партнера цікавлять, але які ви раніше не озвучували. Подумайте про бажання та фантазії, яких ви соромилися, і розкажіть своєму партнеру – а також вислухайте його ідеї. Іноді навіть проста розмова про подібні речі, які ви приховували роками, може пожвавити стосунки.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ