Ми у Facebook
11.12.2019, 01:00

Названо топ-5 найкращих автомобілів 2019 року

Які автомобілі отримали найбільше визнання у 2019 році
Попри зростаючий ажіотаж навколо електромобілів, не можна сказати, що 2019-й пройшов під девізом світової «електрифікації». Не бракувало цього року і новинок на «традиційній» тязі. Більш того, не пішли остаточно в минуле і архаїчні рамні позашляховики. Виробники продовжили радувати своїх шанувальників класичними всюдиходами, пише mmr.net.ua.

Мабуть, можна сказати, що головним трендом року став компроміс. Компанії намагалися знайти золоту середину між екологічними, але не дуже практичними, електричними технологіями і двигунами внутрішнього згоряння, від яких багато хто не готовий відмовитися. Результатом такого компромісу стали гібриди. Сьогодні практично всі бренди, оновлюючи модельний ряд, додають модифікації з гібридною силовою установкою. Або обіцяють це зробити в «найближчому майбутньому». Наприклад, з тих моделей, які потрапили в топ-5 кращих автомобілів 2019 року, абсолютно всі мають модифікацію з гібридною силовою установкою. А деякі вже навіть обзавелися версією PHEV – гібридний автомобіль з можливістю підзарядки батареї від електромережі.

Porsche Taycan

Porsche Taycan – мабуть, став найяскравішою подією 2019 року в світовому автопромі. Електромобіль був визнаний автомобілем року в Німеччині. Також він номінований на звання «Кращий автомобіль року 2020» в Європі. Підкорив електрокар і жіночі серця. Перший електричний «Порше» переміг в номінації «автомобіль мрії» в конкурсі «Всесвітній жіночий автомобіль». Більш того, Taycan встиг здобути звання найшвидшого серійного електромобіля легендарного Нюрбургринга. До того ж «німцю» вдалося відібрати цей титул у Tesla Model S, що стало дуже болючим ударом по самолюбству Ілона Маска.
Окремий «плюс» Porsche можна поставити за те, що німецька компанія, на відміну від «Тесли», не побоялася запустити у продаж «Тайкан» в Україні. Ціни на люксовий електрокар в українських дилерів стартують з 2.56 млн гривень. Топова версія «Тайкан» оснащується батареєю ємністю 96 кВт*год, що можна порівняти з тією ж «Теслою». Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин.

А ось за запасом ходу «німець» програє Model S, причому, як у версії Long Range, так і Performance. За циклом WLTP, «далекобійна» Tesla проїжджає на одному заряді 610 кілометрів. «Еска» у виконанні Performance – 590 км. Максимальна дистанція «Тайкан» – 430 кілометрів.



Mazda CX-30

Абсолютно новий кросовер Mazda виявився в нашій добірці всього через одну, але дуже важливу причини: в 2019 році за підсумками краш-тесів Euro NCAP «малюк» CX-30 був визнаний найбезпечнішим автомобілем за всю історію випробувань, які проводила дана організація. Японцям вдалося втерти носа навіть шведській Volvo, яка традиційно вважається найбезпечнішою маркою авто в світі.

Mazda CX-30 – субкомпактний кросовер, який в модельному ряду марки знаходиться між CX-5 і CX-3. Світовий дебют новинки відбувся в 2019 році. А продажі в Україні, імовірно, стартують в 2020-м. З точки зору габаритів, головні конкуренти CX-30 – Toyota C-HR і Honda HR-V. Також в цей ряд можна поставити трохи менший за розмірами Volkswagen T-Roc. В Україні ціни на Mazda CX-30 ще не оголошені. В Європі за автомобіль в «базі» просять більше 20 000 євро. Наприклад, стартова ціна в Німеччині – 22 300 євро.



Toyota Corolla Hybrid

Toyota Corolla – без перебільшення легендарний автомобіль. Багато років вона утримує титул найпопулярнішого автомобіля в світі. Однак в нашу добірку «японець» потрапив зовсім не за старі заслуги. У 2019 році успіх прийшов до нової модифікації моделі – Corolla Hybrid. Автомобіль був визнаний переможцем конкурсу Green Car of the Year. Також зі старту продажів гібридна «Королла» увійшла в топ-20 найбільш продаваних автомобілів в Європі. І це враховуючи те, що європейці в цілому не дуже шанують європейські марки.

В Україні Toyota Corolla Hybrid пропонується з силовою установкою, до складу якої входить: 8-літровий бензиновий мотор, який видає майже 100 кінських сил і 142 Нм крутного моменту; електромотор, який видає 72 «коні» і 163 Нм. Сумарна потужність моторів гібрида – 122 кінські сили, які передаються на передні колеса через безступінчастий варіатор. У змішаному циклі гібридна Toyota Corolla споживає близько 4 літрів палива на 100 кілометрів.



Tesla Model 3

У 2019-му самому доступному електромобілю Tesla – седану Model 3 – вдалося зробити неможливе. У вересні «електрична тройка» зайняла 11 місце в списку найбільш продаваних автомобілів в Європі. Model 3 – перший електромобіль, якому вдалося досягти таких висот. Всього за місяць компанія продала європейцям 17 505 електрокарів даної моделі. Для порівняння, за той самий період в Європі було продано:

Renault ZOE – 3 555 шт;
Nissan Leaf – 3 208 шт;
BMW i3 – 3 110 шт;
Volkswagen e-Golf – 2 560 шт.

Model 3 – найдоступніший електромобіль в модельному ряду Tesla. Щоправда, стандартної ціни для Європи немає. Наприклад, в Норвегії за базову версію просять від 36 700 в євро-еквіваленті. А в Німеччині ціни стартують з 44 400 євро. Різницю в ціні можна пояснити, як відмінностями комплектацій, так і наявністю різного роду державних пільг для придбання електромобілів. Станом на грудень 2019 року в рейтингу електромобілів за запасом ходу Tesla Model 3 займає друге місце. На одному заряді батареї електрокар в модифікації Long Range RWD може проїхати близько 600 кілометрів (за циклом WLTP).



Toyota RAV4

Для Toyota RAV4 2019 рік був непростим. Кросовер змінив покоління, а разом з цим змінив і зовнішність до невпізнання. І було не зовсім зрозуміло, як на це відреагують шанувальники марки. Деякі говорили, що нова стилістка «РАВ4» не припаде до душі покупцям. Та й в цілому люди, які вибирають «Тойоту», славляться консервативними смаками. І не люблять кардинальних змін. Але, як показали продажі, хвилювання були марні. Станом на грудень 2019-го новий RAV4 є найбільш продаваним кросовером в світі. Також пальма першості в сегменті SUV належить «японцеві» і в США.

Однак Toyota не зупиняється на досягнутому. У листопаді компанія представила нову модифікацію свого бестселера, яка називається RAV4 Prime. Новинка являє собою гібрид, що можна заряджати від розетки (PHEV). На сьогодні Toyota RAV4 Prime – найшвидший кросовер в модельному ряду марки. До «сотні» автомобіль заганяється приблизно за 6 секунд. Для порівняння: звичайний гібридний «РАВ4» з повним приводом розганяється до 100 км/год за 8.1 секунди. У рух Toyota RAV4 Prime призводить гібридна силова установка, в складі якої: 5-літровий бензиновий мотор потужністю 177 кінських сил; два електромотори – по одному на осі. Сумарна віддача агрегатів досягає 306 кінських сил. Заявлений виробником витрата палива складає всього 2,6 літра на 100 кілометрів.






На правах реклами