Ми у Facebook
16.12.2019, 23:00

Різдвяні ярмарки Європи: куди поїхати на новорічні канікули

У Кракові один із найцікавіших різдвяних ярмарків, але є й інші не менш цікаві
Різдвяні ринки приваблюють натовпи туристів і місцевих жителів, які шукають святкової атмосфери та унікальних подарунків. У кожному місті є щось особливе, але лише найцікавіші та незвичайні ярмарки потрапляють у всесвітні рейтинги, як, наприклад, список, підготовлений CNN Travel. Серед різдвяних ринків, відзначених журналістами CNN, опинився і краківський. За словами американців, колишня польська столиця – ідеальне місце для тих, хто мріє про сніжне Різдво. Особливістю Кракова та ярмарку на Ринковій площі є місцеві сувеніри чи можливість знайти дешеві антикварні вироби або дивакуваті приємні дрібнички. Краківський різдвяний ярмарок триває до 7 січня.



У Європі є багато святкових ринків, які варто відвідати. CNN також згадує Страсбург із ярмарком, що існує з 1570 р. та пропонує широкий асортимент ельзаських вин. Любителі традицій повинні відвідати Відень. Перший різдвяний ярмарок в австрійській столиці був організований у 1298 р. Зараз у Відні влаштовують понад 20 різних ярмарок. Особливою розвагою є ковзанка на віденському ярмарку.

Журналісти CNN не забули про сусідку Кракова, чеську Прагу. За їхніми словами, «жодне місто не пасує до Різдва краще, ніж Прага». У столиці Чехії проходять два ярмарки, розташовані за кілька хвилин прогулянки один від одного – на Ринку Старого міста та Вацлавській площі. На обох можна випити пива або з’їсти традиційну празьку ковбаску.



Цікавий ринок є і в Будапешті. У центрі угорської столиці можна знайти традиційну їжу, глінтвейн та подивитися мистецькі виступи. Також можна побачити гігантський різдвяний календар у кафе «Gerbeaud».

Серед згаданих CNN ярмарків є також ринки у Торонто, Нью-Йорку, Флоренції, Бірмінгемі, Копенгагені, Берліні, Брюсселі, Барселоні, Стокгольмі, Загребі, Таллінні та Базелі.






На правах реклами