Ми у Facebook
17.12.2019, 16:40

«Добро на Різдво»: Особливі історії для Святого Миколая

Підтримка та здійснення мрій дітей з особливими потребами, соціально незахищених та вразливих категорій, тяжкохворих, що потребують довготривалого лікування - головна місія благодійної акції "Добро на Різдво".
Вона вже ввсьоме відбудеться у Рівненському палаці дітей та молоді, найбільшому осередку дитячої спільноти міста. Символічно, що триватиме вона в дні, коли і дорослим і малим так хочеться вірити в диво. Відкриття благодійної акції «Добро на Різдво» відбудеться у глядацькій залі ПДМ у День Святого Миколая – 19 грудня. А рівно за місяць, 19 січня, мрії Валентини Михайлової, Макара Гука та сім’ї Дедиків повинні здійснитися.
Валентина Михайлова , 8 років Мужня дівчинка перенесла велику кількість операцій, виховується бабусею, любить життя і малює його по своєму.
Проживають у Рівному. Бабуся зауважує, що важливо аби її онука навчалась у звичайній школі, серед однолітків. «Спершу хотіли віддати дівчинку навчитись до спеціального закладу, проте вирішили навчатись у звичайній школі для кращої її адаптації до соціуму», - додає вона . Юній Валі відволіктись від буденності допомагає малювання. «Вона з радістю відвідує Школу образотворчого мистецтва ПДМ , малює вдома весь час, - каже бабуся. - Пішла до художньої школи тому, що захотіла займатись цим більш професійно». Дім прикрашають картини талановитої Валі, окремі з них дівчинка дарує друзям.

Однією із найяскравіших подій у житті родини стала перша робота художниці. "Коли Валя вперше намалювала картину – це було щастя, її очі світились",- згадує бабуся. Дівчинка дуже мріє про мольберт та фарби для малювання та потребує фінансової підтримки для наступної операції.

Сім’я Дедіків: Іван, 15 років, Василь, 11 років, Діана, 1 рік та їх тітка Валентина. Діти – сироти. Мати не проживає з сім’єю. Опікунка дітей – тітка. Родина живе у скрутному становищі, діти навчаються у НРЦ «Особлива дитина» (за винятком Діани).

Попри всі труднощі, діти не втрачають жаги до життя та вірять у покращення своєї долі. Івану подобається працювати руками: «Я займаюсь різьбленням по дереву уже рік». Найбільшим його досягненням є велика фігура ведмедя. Хлопець залюбки відвідує школу, адже має там друзів та прагне навчатись. Його улюбленим предмет – інформатика: «Над майбутнім ще не задумувався, проте дуже люблю працювати на комп’ютері». Одним із найкращих днів хлопець вважає свій день народження: «Зібралось багато друзів, ми разом відвідали зоопарк».

Його брату Василю до вподоби малювання. «З перших днів із великим задоволенням племінник відвідує гурток малювання, що відкрився поблизу дому» - розповіла тітка.

Маленьким щастям сім’ї є Діана. Вона хоч ще і не говорить, проте активно долучилась до нашого діалогу.

Святкувати Новий рік родина планує у сімейному колі та обов’язково з домашнім улюбленцем – котом. «Після важкого робочого дня котик з ним і на душі легше» - ділиться тітка. А мрією дітей, за її словами, є мир в Україні.

Сім’я потребує фінансової допомоги, одягу та взуття, маленькій Діані потрібен зимовий комбінезон, а 15 - річний Іван дуже мріє про велосипед «BMX» та ноутбук для навчання.




Макар Гук, 4 роки. Постійно з мамою і татом.

Свого сина мати розуміє за невиразними жестами. Хлопчик не може самостійно дихати тому підключений до спеціального апарату. 1555 днів – саме стільки у надважкому стані дитина перебувала в обласній лікарні, і батькам вкрай важко боротися із надскладною недугою сина. Маленький Макар постійно знаходиться у ліжку і як уміє подає звуки. За словами мами Вероніки, їх особливо підтримують небайдужі люди та віра. За словами мами, після зміни відділень, призначень вони з сином пережили критичний стан. Всупереч найпесимістичнішим прогнозам, Макарчик продовжує боротьбу за життя, не втрачаючи надію. Аби апарат штучного дихання не припиняв роботу, потрібне постійне професійне обслуговування. Окремі деталі, як і сам апарат та спеціальне ліжко, родині передали волонтери та небайдужі люди. На жаль, за словами мами, у нас поки що відсутня державна програма допомоги таким хворим, а недуга прогресує. Єдиною втіхою хлопчика є спостереження за трансляцією мультфільмів та прослуховування пісень на старому планшеті. Родина мріє про нову якісну техніку. Вкрай необхідними також є спеціальний візок (Макар зовсім не буває на вулиці), м’які іграшки середнього розміру, памперси, медичні препарати та валики для реабілітації.

Палац дітей та молоді закликає спробувати себе у ролі Святого Миколая та долучитися до здійснення дитячих мрій кожного, кому небайдужі ці дитячі долі. Ви можете передати їм омріяні подарунки або ж перерахувати кошти на їх придбання.
ГО «Сприяння позашкільній освіті
та соціальному захисту дітей і підлітків ПДМ»

33028, м. Рівне, вул. Кн. Володимира, 10.

За повідомленням з ПДМ





На правах реклами