Ми у Facebook
18.12.2019, 15:29

На Рівненщині активізується Медове коло

фото з rv.gov.ua.

На Рівненщині активізують потік туристів на зеленому шляху «Медове коло». Туристичний проєкт розпочали втілювати на Рівненщині у 2014 році. Він передбачає популяризацію області як локації зеленого та активного туризму.
Загалом до ініціативи долучилися обласна влада та місцеві громади, а також громадські організації, у тому числі й всеукраїнські. Спільні зусилля спрямували на створення привабливої території для туристів з місцями для відвідування, цікавою та комфортною інфраструктурою.

Так, з бюджету Рівненщини спрямували кошти на проєкт «Медове коло. Активізація громад». Ініціатива перемогла в обласному конкурсі проєктів територіальних громад області. Вона спрямована на дослідження території з метою виявлення цікавих локацій на маршруті, а також її більшу промоцію.

Чого вдалося, розповів керівник «Спілки велосипедистів Рівного» Юрій Ойцюсь:

«Зелений шлях об’єднує територію Березнівського, Гощанського, Корецького, Костопільського та Рівненського районів. Під час реалізації проєкту «Медове коло. Активізація громад» були організовані експедиції задля розвідки території, відзняті відеоролики з використанням аерозйомки про цікаві місця. Також створені локальні маршрути у громадах, через який проходить шлях. Розпочато процес наповнення електронної мапи Зеленого шляху «Медове коло».

«Зроблено чимало. Однак зупинятися не будемо. Спробуємо наповнити новим та креативним контентом маршрут, наситити його подієвим, гастономічним, краєзнавчим туризмом тощо. Наша мета – пожвавити рух туристів на «Медовому колі», аби заохотити подорожуючих відвідувати наш край. Одним із завдань розробки проекту є його включення до міжнародної мережі «Зелених шляхів» (Greenways)», - зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Разом з тим, реалізація проєкту «Медове коло» дозволяє стимулювати активність громад через розвиток туризму.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, rv.gov.ua.

У місті з'явилися тумби Морріса. У Рівному встановлюють неймовірну новорічну фотозону.





На правах реклами