Ми у Facebook
21.12.2019, 17:32

В Україні почнуть перевіряти отримувачів пенсій

Закон "Про верифікацію і моніторингу державних виплат" (№324-ІХ), підписаний 18 грудня президентом Володимиром Зеленським набув чинності.
У п’ятницю, 20 грудня, закон було опубліковано у парламентському виданні "Голос України".

Йдеться про пенсії, допомоги, пільги, субсидії, соціальні стипендії, інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування. Верифікація цих виплат буде здійснюватися на інформаційно-аналітичної платформі.

Закон вступає в силу з дня опублікування, крім:

ч. 3 ст. 8 - про обмін інформацією з суб'єктами надання інформації, крім обміну інформацією з обмеженим доступом, яка здійснюється через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів (вступить в силу після впровадження цієї системи в промислову експлуатацію);

ч. 1 ст. 10 - про те, що здійснює держвиплати орган у разі звернення одержувача формує запит в інформаційно-аналітичній платформі на її відповідність і отримує підтвердження або рекомендацію про проведення додаткової перевірки (вступить в силу з 1 січня 2021 року).

"Метою цього закону є підвищення адресності державних виплат, сприяння розвитку системи соціального забезпечення, а також забезпечення ефективного використання бюджетних коштів", - йдеться в законі.

Про це повідомляє телеканал Прямий.

Нагадаємо, в Україні почав працювати електронний кабінет забудовника.





На правах реклами