Ми у Facebook
24.12.2019, 00:00

У Польщі з’явилися місця, де люди можуть залишати одяг для безхатьків

Фото - wymianaciepla.pl

У Польщі придумали, як поділитися теплом з нужденними
Не так давно з’явилася можливість залишати їжу для бездомних в барі Jedzonko у Вроцлаві, а також в мережі Kuchnia za Ścianą, розташованих по всій Польщі. Морози за вікном і майбутній різдвяний сезон сприяють благодійності і дружнім жестам, про які так легко забути в суєті. Однією з таких акцій добра є розміщення вішалок з одягом і підписом «Wymiany Ciepła», пише poland2day.

Правила благодійної акції дуже прості. Вішалки з’являються в різних районах Варшави та інших міст, що беруть участь в цьому проекті. Ті, хто хоче, можуть повісити на них одяг, який їм більше не потрібний або який вони просто хотіли б подарувати кому-небудь і зробити добру справу. Кожен, хто потребує, може прийти і взяти одяг з вішалки. Ніхто не буде ставити непотрібні запитання.

Фото - Radio Olsztyn
Фото - Radio Olsztyn


Як встановити вішалку для одягу

Ідея настільки проста, що не може бути нічого простіше. Потрібно просто встановити вішалку, повішати теплий одяг спочатку і дозволити кількості одягу збільшуватися, а ті, хто потребує, будуть приходити і брати те, що їм потрібно – повідомляється на фансторінці Wymiany Ciepła. Що в цьому найприємніше? Кожен з нас може поставити таку вішалку для «Wymiany Ciepła», а на сторінці організаторів є докладні інструкції про те, як це зробити. Перш за все, ви повинні знайти законне місце для вішалки, що означає, що ви повинні отримати згоду міста або орендодавця. Вішалка повинна бути під накриттям і доступна 24 години на добу.

Які ще умови повинні бути виконані? Буде краще, якщо вішалка з’явиться на видимому і доступному місці, де кожен зможе нею користуватися. Ну і під кінець залишається тільки один крок – повідомити організаторам Wymiany Ciepła про місцезнаходження вішалки. Творці кампанії постійно оновлюють розташування таких об’єктів на Google Maps.

Фото - wymianaciepla.pl<br />
Фото - wymianaciepla.pl


Адже людям потрібно так мало

Варто відзначити, як мало потрібно, щоб зробити щось хороше. У кожного з нас є в шафі непотрібний одяг, який нам не потрібно або більше не подобається. В одній тільки Варшаві таких вішалок вже встановлено п’ять штук, тому під’їхати до однієї з них не повинно бути проблемою. У зв’язку з майбутнім Різдвом також хочеться нагадати, що існують спеціальні організації та фонди, які збирають їжу зі святкових столів, яку люди не змогли з’їсти, і передають її найбільш нужденним.





На правах реклами