Ми у Facebook
24.12.2019, 12:39

Клесів без води: Депутати знайшли рішення проблеми

На позачерговій сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали проект рішення, яким погодили комунальному підприємству «Клесівводоканал» надання надр у користування з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод.
Йдеться про ділянки «Південна» та «Північна» Клесівського водозабору цього підприємства.

Перед тим це питання на своєму засіданні вивчали депутати профільної постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і рекомендували винести його на розгляд сесії.

Як розповів голова Клесівської ОТГ Василь Гриник, Клесів та сусіднє село Пугач давно мають проблеми з питною водою. Рівень підземних вод у цій місцевості знизився і пролягає на глибині від 15 і більше метрів. Тож воду населенню подають погодинно.

Пошук нових родовищ – це шанс вирішити проблему. І комунальне підприємство «Клесівводоканал» готове взятися за розробку ділянок «Південна» та «Північна» Клесівського водозабору. Тим паче, що погодження обласної ради вже є. Відповідне рішення сесії буде направлене до Державної служби геології та надр України.





На правах реклами