Ми у Facebook
25.12.2019, 18:11

Де у Рівному є ікони святого Спиридона?

Сьогодні, 25 грудня, православна церква вшановує пам'ять святого Спиридона Тримифунтського. Цього святого віруючі вважають скорим помічником у бідності та скруті.
Про його життя святого Спиридона збереглося дуже мало відомостей. Відомо, що він був пастухом, мав дружину та дітей. Всі свої прибутки він віддавав на потреби ближніх та чужинців, за що Господь нагородив його даром чудотворення: він зціляв невиліковно хворих та виганяв бісів. Після смерті дружини, в царювання імператора Костянтина Великого (306–337), його хиротонізували на єпископа Кіпрського міста Тримифунта. В сані єпископа святитель не змінив свого образу життя, поєднавши пастирське служіння з ділами милосердя. За свідченням церковних істориків, святитель Спиридон в 325 році брав участь у діяннях I Вселенського Собору.

Святителя Спиридона особливо шанують в Україні, тож його ікони є у багатьох храмах. До вашої уваги пропонуємо кілька храмів, де можна помолитися біля ікон з частинкою мощів.



Одна із них знаходиться у Свято-Воскресенському соборі Православної церкви України в місті Рівному. Цікаво, що, як стало відомо кореспонденту ОГО, частинку мощів передав священик Московського патріархату.



Іще одна ікона знаходиться в Свято-Покровському соборі ПЦУ.

Цікаво, що нещодавно святого Спиридона у Рівному пригостили мандаринкою.





На правах реклами