Ми у Facebook
26.12.2019, 23:00

Названо породи собак, які запросто уживуться з котиками

Фото - Cosmopolitan

Породи собак, що здатні спокійно жити в одному домі з котами
Прийнято вважати, що собаки не можуть жити під одним дахом з кішками. Але існує кілька порід, які можуть спокійно уживатися з котами, пише Ukr.Media.

Бассет-хаунд

Бассет-хаунд – порода собак сімейства гончих. Це собаки масивні, короткі, міцні та довгі, з вигнутими хвостами, високо піднятими над їх довгими спинами. Дорослий представник цієї породи може важити від 20 до 35 кілограмів. Бассет — це мисливська собака, виведена спочатку для полювання на зайця, але, попри це, дана порода привітна й товариська. Такі собаки терпимі до інших домашніх тварин, у тому числі і до кішок.

Фото - Lapkins
Фото - Lapkins


Золотистий ретривер

Золотистий ретривер — це мисливська собака середніх розмірів з густою, водовідштовхувальною хвилястою шерстю. Забарвлення — від світло-жовтого до золотистого кольору. Доброзичливий темперамент собаки є відмінною рисою цієї породи. Вони терпимі до дітей, розумні, слухняні і активні. Також ретривери ладнають з іншими тваринами, в тому числі і з кішками. Особливо вони цінуються за їх високий рівень товариськості стосовно людей, що не дає їм стати добрими сторожовими собаками.

Фото - Lapkins
Фото - Lapkins


Мопс

Мопси — це старокитайська порода декоративних собак, яких раніше переважно заводила тільки знать. Це маленькі собаки, з короткою мордою і завитим хвостом. Їх заведено вважати товариськими, ніжними собаками-компаньйонами. Мопси не агресивні, тому підходять сім'ям з дітьми. Більшість собак цієї породи дуже люблять дітей і знають, як з ними грати. Також вони непогано уживаються з кішками під одним дахом, завдяки їхньому спокійному, твердому характеру.

Фото - Pictame
Фото - Pictame


Коллі

Коллі — особлива порода пастуших собак, що мають середній розмір, легку статуру і загострену морду. Багато собак цієї породи так і залишилися робочими, оскільки їх успішно використовують для випасу худоби. Коллі енергійні і рухливі, дуже розумні і лояльні. Ці собаки дуже добре ставляться до дітей, люблять їх. Також вони доброзичливі щодо домашніх вихованців, в тому числі і до кішок.

Фото - GoodFon
Фото - GoodFon


Бігль

Бігль — порода гончих, яка, перш за все, була виведена для полювання на зайця. Це собаки середніх розмірів, з короткими лапами і довгими м'якими вухами. Біглі розумні і спокійні, володіють м'яким характером. Їхній настрій залежить від господаря, але зазвичай вони грайливі і не агресивні. Не довіряють незнайомцям, але їх розташування можна легко завоювати, що робить їх вельми непоганими сторожовими псами. Біглі відмінно ладнають з дітьми, тому вони отримали широке розповсюдження саме як домашні тварини. Але не тільки через це вони так популярні. Ця порода також відмінно уживається з кішками в одному будинку. До них вони терплячі і доброзичливі.

Фото - Kot-Pes
Фото - Kot-Pes


Папійон

Папійон або папильон — з французької перекладається, як «метелик». Також їх називають континентальним іграшковим спанієлем. Назву «метелик» пес отримав від стирчачого в різні боки довгого волосся на вухах. Папійони — веселі, доброзичливі і не агресивні собаки. Вони — чудові друзі родини, але за ними потрібно наглядати, як і за будь-якими іншими собаками, у присутності маленьких дітей. Ці собаки чудово ладнають з кішками, грають і балуються з ними.

Фото - GoodFon
Фото - GoodFon


Мальтійська болонка

Мальтійська болонка — порода невеликих собак, назва яких йде як похідне від Середземноморської острівної держави Мальта. Відмінною рисою цих собак є те, що їх забарвлення має чисто білий колір. Ці собаки, як і мопси, розводяться як компаньйони. Вони дуже грайливі і можуть бути різкими при грі з меншими дітьми, але в основному, вони ласкаві й ніжні собаки. До кішок, в принципі, відносяться добродушно і можуть жити разом з ними в одному приміщенні.

Фото - GoodFon
Фото - GoodFon


Бульдог

Бульдоги — це короткошерсті собаки середніх розмірів, з м'язистою статурою, зморшкуватою мордою і характерним вдавленим носом. Породу цих собак відносять до собак-охоронців і компаньйонів. Характер бульдога повинен бути врівноваженим і добрим, рішучим і мужнім, але ні в якому разі не агресивним. Більшість собак цієї породи доброзичливі, терплячі, але вперті. Вони відмінно підходять для сімей, оскільки можуть формувати сильні зв'язки з дітьми. Як правило, бульдоги відомі тим, що можуть чудово порозумітися з кішками, тому жити з ними під одним дахом не складе їм труднощів.

Фото - 	Фото - Kot-Pes
Фото - Фото - Kot-Pes


Бостонський тер'єр

Ці собаки родом із США, також вони відомі під назвою «американський джентльмен». Бостони — маленькі і компактні собаки з коротким хвостом і стирчачими вухами. Вони дуже розумні й доброзичливі. Ці собаки — дуже ніжна порода, вони безтурботні і добродушні. Часто вони можуть проявити агресію щодо інших тварин або людей, захищаючи свого господаря. Але їх розташування можна швидко отримати, потрібно лише проявити трохи терпіння. Завдяки цьому, вони зможуть жити навіть з кішкою.

Фото - Home
Фото - Home


Пудель

На даний момент цих собак більше відносять до породи декоративних, попри те, що вони були виведені для полювання. Пуделі займають 2 місце в рейтингу найрозумніших порід. Ці собаки відомі як високоінтелектуальні, енергійні і товариські, вони спокійні і не агресивні. Порода підходить для сімей, але не з маленькими дітьми, а скоріше з дітьми трохи старше. Пуделі легко навчаються, тому вони можуть жити з котами. Нападок з боку пса не буде точно. Попри загальну думку про те, що собаки ніколи не зможуть жити з кішками, багатьом із них все-таки вдається це робити. Головне — терпіння господаря і доброзичливий темперамент вихованців.

Фото - Lapkins
Фото - Lapkins





На правах реклами