Ми у Facebook
28.12.2019, 10:00

Уряд скасував обмеження на монетизацію пільг та субсидій

Фото ілюстративне

27 грудня Кабмін змінив механізм оформлення грошових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.
Із 1 січня 2020 року пільговим категоріям населення можна переходити на готівкову форму виплат у будь-який час.

Раніше заяву про це можна було подавати тільки двічі на рік. І хто з різних причин не встигав оформити пільгу чи субсидію на ЖКП, наступні півроку був змушений платити за комуналку повну суму.

Тепер уряд скасував обмеження, яке не дозволяло українцям звертатися за “монетизацією”, тобто пільгами й субсидіями "живими грошима", після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період).

“Раніше українські пільговики могли отримувати монетизовані виплати лише, якщо подали відповідну заяву до старту опалювального сезону, тобто до 15 жовтня, то відтепер вони можуть зробити це у будь-який момент”, - заявила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

"Реалізація прийнятої Урядом постанови матиме вплив на інтереси громадян, які отримують житлові субсидії, пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, суб’єктів господарювання", - повідомляє Урядовий портал.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ:
Кому зимову субсидію дадуть «автоматом», а кому писати заяву

Пільги на комуналку: У Мінсоцполітики розповіли, як платити по-новому





На правах реклами