Ми у Facebook
28.12.2019, 10:40

Зеленський звільнив у запас екс-голову СБУ Василя Грицака

Уродженець Дубенського району Рівненщини перебував на посаді голови Служби безпеки України з липня 2015 року по серпень 2019 року. Тепер він звільнений з військової служби "з правом носіння військової форми одягу".
Президент України Володимир Зеленський 27 грудня 2019 року звільнив колишнього голову Служби безпеки України Василя Грицака з воєнної служби. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво президента.

"Звільнити генерала армії України Грицака Василя Сергійовича з військової служби в запас Служби безпеки України у зв'язку із проведенням організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу», - йдеться в Указі №963/2019.

ГРИЦАК Василь Сергійович - досьє на сайті РІВНЯНИ

Василь Грицак перебував на посаді голови СБУ з 2 липня 2015 року. У 2019 році він подав рапорт про звільнення, однак тоді Верховна Рада за це не проголосувала. Лише 29 серпня Рада підтримала постанову про звільнення Грицака з посади голови Служби безпеки України. На посаді його замінив Іван Баканов.

У жовтні 2019 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України відкрило кримінальне провадження щодо можливого вчинення Василем Грицаком державної зради, шпигунства, зловживання службовим становищем, привласнення і розтрати майна, інформує zaxid.net.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ