Ми у Facebook
28.12.2019, 14:40

Хуртовини і тумани. Синоптики уточнили прогноз погоди на січень 2020

Укргідрометцентр дав коротку кліматичну характеристику другого місяця зими та повідомив про можливі погодні катаклізми та температурні рекорди.
У січні 2020 року середня місячна температура в Україні очікується в межах 0-4 градусів морозу, в Криму - до 3 градусів тепла, що на 1,5-2 градуси вище середніх багаторічних значень. Про це інформують синоптики Українського гідрометеорологічного центру.

Синоптики прогнозують у січні 2020 сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, а під час відлиг – тумани й ожеледь.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 21-60 мм, у західних областях дещо менше, а на решті території – в межах середніх багаторічних значень.

Як зазначають в Укргідрометцентрі, середня місячна температура повітря січня в Україні становить -1,...-6 градусів морозу, в Карпатах, на сході та північному сході країни місцями -7...-8 градусів морозу.

Абсолютний мінімум температури повітря становить 23-37 градусів морозу, у Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах місцями 38-39 градусів морозу, у Черкаській та Луганській областях місцями 40-42 градусів морозу, на узбережжі Криму 13-22 градусів морозу. Абсолютний максимум – 7-14 градусів тепла, на Прикарпатті, у південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях - до 15-18 градусів, в Криму до 21 градусів тепла.

За даними Укргідрометцентру, середня місячна кількість опадів складає 27-56 мм, у гірських районах та на Закарпатті – 57-155 мм. Найбільша висота снігового покриву зазвичай спостерігається в третій декаді січня і становить в середньому 8-15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.

Нагадаємо, 28 грудня в Україні почнеться похолодання. Температура повітря знизиться до 3 градусів тепла – 4 градусів морозу, а опади з дощу перейдуть у мокрий сніг та сніг.

Протягом доби 28 грудня та вночі 29 грудня у західних, Житомирській та Вінницькій областях помірний, на Прикарпатті значний сніг (утворення снігового покриву висотою 10-15 см, в Карпатах 20-30 см); пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий). Погіршення погодних умов може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Погода для народа: природа на Рівненщині розбушується

Раніше синоптики розповіли, чи буде сніг на Новий рік. Вони змінили свій попередній прогноз, озвучений на початку грудня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ