Ми у Facebook
31.12.2019, 12:44

Як правильно вибрати рибу на новорічний стіл?

фото з lt.ogo.ua.

Тривають приготування до Нового року. Експерти радять, як правильно обрати рибу й не зіпсувати собі свята. Асоціація риболовів України радить як обирати рибу до столу та детально роз'яснює з чого складаються улюблені рибні консерви.
Пангасіус і тілапія

Фахівці не радять захоплюватися цими рибками. Пангасіус вирощують у В'єтнамі в каламутних водах Меконгу, в який свого часу американці вилили тонни отруйних речовин. Спочатку його везли до Євросоюзу, але в ряді поставок виявили в рибі важкі метали. Сьогодні вона в основному поставляється в країни СНД. У тілапії дещо інша «проблема»: її розводять в Китаї, де годують далеко не ідеальними кормами з великим відсотком хімії.

Лосось

Це зазвичай фермерський продукт, який для краси підгодовують кормами з барвниками. Сьогодні можна взяти сухий корм для риби, змішати його з будь-якою харчовою фарбою і отримати хоч синього лосося. Тому, якщо хочете харчуватися виключно дикою рибою, шукайте промислового шотландського лосося, далекосхідного або ж Мурманську сьомгу. Натуральний колір риби - сірувато-бордовий.

Консервована горбуша

Найкращі консерви роблять відразу після вилову риби, тому вибирайте баночки, виготовлені на Далекому Сході, а не де-небудь в іншому місці. У складі хороших консервів «Горбуша в власному соку» можуть бути тільки риба і сіль.

Шпроти

Для приготування консервів «Шпроти в маслі» використовується кілька чи салака. Перед покупкою подивися на дату їх виготовлення. Найсмачніші робляться восени або взимку, а ось з квітня по серпень консерви готують із замороженої риби. Причиною гіркуватого присмаку шпрот може бути копчення рідким димом. Дані консерви містить канцерогени і тому часте та в великій кількості вживати їх не рекомендоване.

Слабо солоний оселедець

Найкраще купувати цільний слабо солений оселедець, приготовлений по ДЕСТу. Якщо риба продається розчиненою на шматочки, вона містить консерванти. Ідеальний склад: оселедець, сіль і спеції. Зябра у риби повинні бути чистими, без слизу, очі - зберегти прозорість. Жовті плями свідчать про те, що оселедець приготовлена з простроченої сировини або неправильно зберігався.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ