Ми у Facebook
31.12.2019, 13:22

Україна підписала угоду про врегулювання спорів з Росією щодо газу

фото з epravda.com.ua.

"Нафтогаз" та "Газпром" домовились про відкликання та врегулювання судових спорів.
Про це написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко у Facebook

"Коли я підписував угоду про врегулювання, що передбачає відкликання всіх поточних позовів і скарг з обох сторін, мені було сумно за ту роботу і знання, які я зі свою командою у них вклали", - зазначив Вітренко.

Угода передбачає, шо росіяни припиняють оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу. Юрій Вітренко переконаний, що в інтересах країни краще було укласти угоду про транзит газу, а не чекати декілька років, щоб отримати гроші через арбітраж.

Виконавчий директор "Нафтогазу" наголоси, що контракт на транзит – це наслідок позовних вимог до "Газпрому" на 12,2 млрд доларів. Ці кошти Україна могла б отримати від "Газпрому", якщо б він відмовився від транзиту. "А він не відмовився",– підсумував представник "Нафтогазу".

Про це повідомляє Економічна правда.

Нагадаємо, 20 грудня 2019 року у Мінську підписали договір про транзит газу терміном на 5 років, крім того договір матиме можливість пролонгації ще на 10 років. Перед цим, у жовтні росіяни наголосили - новий "газовий" контракт стане можливий, якщо Україна відмовиться від перемоги в Стокгольмському арбітражі.





На правах реклами