Ми у Facebook
11.01.2020, 18:00

У фільмі, де режисер - рівнянка, гратиме Патріарх української літератури (+ФОТО)

Його та інших зірок можна буде побачити у кінотеатрах уже найближчим часом, адже вже наступного тижня відбудеться прем'єра фільму.
У фільмі "Віддана" серед гостей на дні народження Аделі можна буде побачити Юрія Андруховича – одного з найвідоміших українських письменників та поетів, перекладача, засновника та Патріарха легендарного літературного угруповання "Бу-Ба-Бу", батька Софії Андрухович, авторки роману "Фелікс Австія", який знайшов своє кінематографічне втілення у фільмі "Віддана".


зображення з facebook.com/viddana.movie/
зображення з facebook.com/viddana.movie/


"Я дуже радий, що роман Софії знаходить своє екранне втілення, і мені було цікаво прийняти пропозицію знятися у фільмі, – зазначає Юрій. – Роман "Фелікс Австрія" дуже кінематографічний, він "видимий": текст прописаний до багатьох дуже зримих деталей. У центрі вічна тема – любов і ненависть. А друга тема – це втрачений рай. Роман є по-своєму утопією – нам показують світ, яким він був у провінційному місті на околицях Австро-Угорської імперії, і зображують його як завершений райський сад. У цьому раю відбувається катастрофа, і він зникає".

Про це йдеться на офіційній сторінці фільму Віддана у мережі Фейсбук.

Відомо, до речі, що Юрій Андрухович є великим шанувальником кіно.

Між іншим, У стрічці "Віддана" зіграла зірка балету Катерина Кухар. Їй дісталася таємнича роль загадкової артистки пересувного театру. Епізод за її участю започатковує центральну історію фільму. На сцені театру Катерина Кухар виконувала складні трюки.

У фільмі Віддана також гратимуть зірки кіно.



Режисер стрічки - рівнянка Христина Сиволап.

Христина Сиволап відома короткометражкою на мільйон гривень – “Давай не сьогодні”, яку зняла у 2013 році. У 2015 році робота рівнянки виграла короткометражний конкурс на італійському кінофестивалі Triest Film Festival, а у Львові на “Wiz-Art” стрічка отримала приз глядацьких симпатій.

Стрічка “Давай не сьогодні” також отримала другу премію на РМКФ МІСТО МРІЇ.

Також була режисером однієї зі знімальних груп серіалу "Тато Ден".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ