Ми у Facebook
17.01.2020, 12:41

Петро Жилінський: “Його руки гострим лезом розривають людські муки, повертаючи людям здоров’я та життя...”

Для мене хірурги — це безперечна еліта медицини. Віртуози. На мій погляд, вони є володарями демонічних рук, від яких залежить життя або смерть. З давніх-давен до лікарів-хірургів ставилися з великим трепетом та пошаною. Герой нашої наступної розповіді — хірург від Бога, без перебільшення, світило медицини — Петро Павлович ЖИЛІНСЬКИЙ, хірург-ординатор відділення ургентної хірургії КНП "Центральна міська лікарня" Рівненської міської ради, Заслужений лікар України, Почесний громадянин міста Рівного, нагороджений відзнакою "За заслуги перед містом".
Про медичну династію Жилінських, а особливо про Петра Павловича Жилінського, добре знають не тільки колеги в міській лікарні Рівного, але й далеко за межами України. Його поважають, з ним радяться як рівненські, так і закордонні колеги. А пацієнти, яким довелося побувати під його скальпелем, називають Петра Павловича хірургом від Бога, а руки — "золотими".




Петро Жилінський є гордістю міської лікарні — це сказано без перебільшення, бо він відданий і закоханий у свою професію та справу, якій присвятив все своє життя. Відвіду­вачі лікарні, пацієнти та колеги-хірурги з великою повагою та шаною вимовляють ім’я Петра Павловича Жилінського, бо його чудодійні руки гострим лезом розривали та розривають людські муки, повертаючи людям здоров’я та життя.



Робота хірурга — це надзвичайно важка праця, це стрес та чужий біль, смерть та відчай, а Петро Павлович пропускає кожну чужу біду через своє серце. Він не показує своїх емоцій, стриманий та суворий, але насправді це не так — всередині нього плаче душа та крається серце від чужого болю та горя, які він пропускає через себе. Все це у комплексі призводить до емоційного вигорання.



Петро Павлович Жилінський є піонером панкреатичної хірургії та новатором у проведенні деяких хірургічних операцій у Рівненській області. Він перший впровадив резекційні операції на підшлунковій залозі, які до цього взагалі не виконувались в нашому регіоні. Ним вперше було проведено гастро-панкреато-дуоденальні резекції та повздовжні панкреато-еюностомії.



Петро Павлович Жилінський за 40 років, які віддав медицині, ще жодного разу, навіть у хвилини житейських випробувань, не пошкодував про свій вибір — стояти на сторожі здоров’я. Можливо, ще й тому, що має гідного продовжувача своєї хірургічної справи — Андрія, сина, яким надзвичайно пишається, який рівняється на батька, вчиться в нього та теж присвятив себе благородній місії порятунку людей від недуг.







На правах реклами